Antena Meniu Search
x

Galerie foto Atacatorul care a ucis 3 persoane la Universitatea din Nevada era un profesor de 67 de ani care nu a fost angajat de instituţie

Identitatea atacatorului care a semănat teroare miercuri în campusul Universităţii din Nevada a fost făcută publică. Bărbatul ar fi avut 67 de ani şi era un profesor universitar, a cărui cerere de angajare la UNLV fusese respinsă. Trei persoane au murit în urma atacului, iar a patra este grav rănită.

de Redactia Observator

la 07.12.2023, 11:15

Studenți și profesori îngroziți s-au ascuns în sălile de clasă și cămine în timp ce bărbatul înarmat cutreiera etajele unei clădiri ale Universității din Nevada, Las Vegas, ucigând trei persoane și rănind grav pe un al patrulea înainte de a muri într-un schimb de focuri cu poliția.

Ar fi aplicat pentru un loc de muncă la Universitatea din Nevada

Omul înarmat de miercuri era un profesor care și-a căutat fără succes un loc de muncă la școală, a declarat pentru Associated Press un oficial al legii care cunoaște direct ancheta. El a lucrat anterior la Universitatea East Carolina din Carolina de Nord, a spus oficialul, care a vorbit sub condiția anonimatului, deoarece nu erau autorizați să facă publice informațiile.

Atacul s-a produs când studenţii erau afară la masă şi ar fi putut fi mult mai multe victime fără reacţia rapidă a forţelor de ordine, a mai spus şeriful. Mai mulţi agenţi, inclusiv câţiva care nu erau în timpul programului, au intervenit "fără ezitare în câteva minute", a subliniat acesta. Cursurile au fost anulate miercuri şi poliţia a evacuat clădirile universităţii pentru a elimina o eventuală altă ameninţare.

Pe acelaşi subiect

Trei persoane ucise, a patra rănită grav

Trei persoane au fost ucise, iar o a patra a fost internată în spital în stare critică, dar stabilă, a declarat poliția. Nu a fost imediat clar câți dintre cei 30.000 de studenți ai școlii se aflau în campus în acel moment, dar studenții au fost adunați în afara clădirii. Dacă poliția nu l-ar fi ucis pe atacator, „ar fi putut fi luate nenumărate vieți în plus”. „Niciun student nu ar trebui să se teamă de a-și urma visele într-un campus de colegiu”, a spus șeriful.

Atacul de miercuri a reamintit masacrul comis în 2017 în Las Vegas, unul din cele mai sângeroase din istoria SUA, în care un bărbat a ucis 58 de oameni şi a rănit alte câteva sute după ce a deschis focul de la etajul 32 al unui hotel asupra mulţimii adunate la un concert de muzică country. Atacatorul s-a sinucis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Atacatorul care a ucis 3 persoane la Universitatea din Nevada era un profesor de 67 de ani care nu a fost angajat de instituţie