Antena Meniu Search
x

Galerie foto Atacatorul care și-a detonat dispozitivul exploziv pe bancheta din spate a unui taxi, în Liverpool, era un musulman convertit la creștinism

Un solicitant de azil care s-a convertit de la islam la creștinism a fost identificat drept atacatorul sinucigaș care s-a aruncat în aer în fața unei maternități din Liverpool, în Duminica amintirii. Emad Jamil Al Swealmeen, în vârstă de 32 de ani, și-a detonat dispozitivul exploziv improvizat pe bancheta din spate a unui taxi cu câteva minute înaintea de ora 11 dimineața.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.11.2021, 11:10

Potrivit rapoartelor, Al Swealmeen nu era născut în Marea Britanie ci avea moștenire siriană și irakiană. S-ar fi convertit la creștinism după ce s-a mutat în Marea Britanie din Orientul Mijlociu și a fost luat ulterior sub protecția temporară a voluntarilor creștini Malcolm și Elizabeth Hitchcott la Liverpool.

Emad Jamil Al Swealmeen făcuse o solicitare de azil în UK, însă i-a fost respinsă

Al-Swealmeen și-a schimbat numele în Enzo, în onoarea legendarului Enzo Ferrari, ”pentru a suna mai occidental în cererea sa de azil”. Însă solicitarea sa a fost respinsă în 2014.

”A venit pentru prima dată la catedrală în august 2015 și a vrut să se convertească la creștinism. A urmat un curs Alpha, care explică credința creștină, și l-a finalizat în noiembrie a acelui an. Acest lucru i-a permis să ia o decizie în cunoștință de cauză și a trecut de la islam la creștinism și a fost confirmat ca creștin cel puțin până în martie 2017, chiar înainte de a veni să locuiască cu noi. El era sărac în acel moment și l-am primit”, a povestit Malcolm Hitchcott, citat de The Guardian.

Pe acelaşi subiect

Atacatorul se convertise la creștinism și și-a schimbat numele

Imaginile postate pe profilul de Facebook al lui Hitchcott l-au arătat pe suspect zâmbind și pozând alături de cuplu în timpul unei plimbări cu câțiva ani în urmă, inclusiv o fotografie în care îl înfățișează pe al-Swealmeen în timpul unei slujbe la Catedrala Anglicană din Liverpool.

Suspectul atacului terorist de la Liverpool

Malcolm Hitchcott/Facebook/Profimedia Images

„Suntem atât de triști. Pur și simplu l-am iubit, era un tip drăguț”, a spus  Elizabeth Hitchcott, adăugând că ea și soțul ei au fost „foarte” șocați de incident.

Explozia din Liverpool, incident terorist

Autoritățile britanice au catalogat explozia din fața spitalului din Liverpool drept incident terorist, iar nivelul de amenințare teroristă în Marea Britanie a fost ridicat la “sever”, ceea ce înseamnă că un alt atac este foarte probabil.

Explozia - care s-a soldat cu un mort şi un rănit - a avut loc duminică dimineaţa, în timp ce Regatul Unit comemora victimele războaielor, în ”Duminica Amintirii”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Atacatorul care și-a detonat dispozitivul exploziv pe bancheta din spate a unui taxi, în Liverpool, era un musulman convertit la creștinism