Antena Meniu Search
x

Video Cine este taximetristul erou din Liverpool. A scăpat din explozie ca prin minune, după ce l-a blocat pe terorist în maşină

Un şofer de taxi a devenit erou naţional în Marea Britanie, după ce a reuşit să prevină un atentat terorist. A luat în maşină un client, dar acesta plănuia să se detoneze într-un loc aglomerat din Liverpool. Teroristul nu a reuşit însă să îşi ducă planul la bun sfârşit. Taximetristul şi-a dat seama că ceva este în neregulă şi l-a încuiat pe atentator în maşină. În urma incidentului, Marea Britanie a ridicat nivelul alertă teroristă la sever, ceea ce înseamnă ca posibilitatea unui nou atac este foarte mare.

de Redactia Observator

la 15.11.2021, 20:31

Vezi și

În jurul prânzului, un taxi a intrat în viteză în curtea spitalului din Liverpool, sub privirile nedumerite ale paznicilor. În momentul în care a ajuns în faţa intrării, în timp ce era încă în mers, autoturismul a explodat. Urmează momente de panică. Doi paznici aleargă către maşina în flăcări, alţi oameni ies speriaţi din spital şi încearcă să acorde primul ajutor. Observă un bărbat care iese pe uşa şoferului, cu doar câteva secunde înainte ca maşina să se transforme într-o minge de foc. Este şoferul taxiului, care a reuşit miraculos să scape teafăr. 

"Am auzit poliţiştii strigând la oameni să rămână în interior atunci când încercau să iasă din case", povesteşte un martor. Bărbatului i se acordă primul ajutor. Are răni provocate de bucăţile de şrapnel şi este în stare de şoc. În maşină, poliţia descoperă pe bancheta din spate un trup carbonizat. "Analizăm mai multe ipoteze cu privire la ceea ce a cauzat explozia. Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat, ca măsură de precauţie, Poliţia antitero conduce ancheta cu ajutorul Poliţiei Merseyside", a declarat Serena Kennedy, şefa Poliţiei Merseyside.

Abia când şoferul se linişteşte, anchetatorii află ce s-a întâmplat. Un tânăr i-a cerut să îl ducă la o catedrală din centrul oraşului Liverpool, acolo unde zeci de familii participau la ceremonia de comemorare a soldaţilor morţi în război. Din cauza traficului aglomerat, clientul său se răzgândeşte şi îi cere să îl lase la un spital. Şoferul îşi dă seama că este ceva în neregulă, aşa că atunci când ajunge în curtea spitalului blochează uşile taxiului cu teroristul înăuntru. "Şoferul de taxi a dat dovadă de multă prezenţă de spirit şi curaj", a apreciat Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Poliţia a reţinut până acum patru complici ai suspectului. "Nu este clar de ce a recurs la acest gest. Din primele informaţii, dispozitivul exploziv este unul artizanal, asta credem acum, şi a fost fabricat chiar de cel din taxi", a transmis Russ Jackson, ofiţer antitero.

Cine este taximetristul erou din Liverpool 

Pe noul erou al Regatului Unit îl cheamă David Perry, are 45 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Colegii taximetrişti, dar şi localnici din Liverpool au creat o pagină de donaţii, unde s-au strâns deja peste 15.000 de lire sterline. Potrivit presei britanice, David Perry va fi cel mai probabil decorat şi de regina Elisabeta a II-a. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cine este taximetristul erou din Liverpool. A scăpat din explozie ca prin minune, după ce l-a blocat pe terorist în maşină