Antena Meniu Search
x

Atacul terorist din Noua Zeelandă a fost plănuit în cel mai mic detaliu. Zeci de persoane au fost ucise (Video)

Cel puţin 49 de oameni au fost ucişi în atacul terorist sângeros, din Noua Zeelandă. Alt zeci de persoane au fost rănite, după ce mai mulţi indivizi înarmaţi au deschis focul în două moschei din oraşul Christchurch.

de Redactia Observator

la 15.03.2019, 14:01

Vezi și

Cel puţin 49 de oameni au fost ucişi în atacul terorist sângeros, din Noua Zeelandă. Alte zeci de persoane au fost rănite, după ce mai mulţi indivizi înarmaţi au deschis focul în două moschei din oraşul Christchurch. Autorităţile spun că este cel mai grav atac din istoria acestei ţări. La fel de şocant este că masacrul a fost transmis, în direct, pe reţelele de socializare. În imagini, se observă momentul în care unul dintre atacatori coboară din maşină, îşi ia armele din portbagaj şi se îndreaptă către intrarea intr o moschee. 

Din ceea ce ştim, atacul ar fi fost plănuit până la cel mai mic detaliu. Două dispozitive explozive ataşate de vehiculele suspecţilor au fost găsite şi dezarmate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Imediat după ce atacul a fost declarat atentat terorist, nivelul de securitate din Christchurch a fost ridicat la maximum.  Primul atac a avut loc la moscheea Al Noor, la ora locală 13.40. Iar zece minute mai târziu au fost semnalate focuri de armă şi în Moscheea Linwood, aflată la 5 kilometri distanţă. Între cele două moschei se află spitalul Christchurch unde au fost transportaţi de urgenţă răniţii. În urma celor două masacre, toate şcolile din oraş au fost închise temporar. La fel şi instituţiile publice şi centrele comerciale.

Până în prezent patru suspecţi au fost reţinuţi. Mai exact, este vorba de trei bărbaţi şi o femeie. Autorităţile au publicat identitatea unuia dintre atactori: îl cheamă Brenton Tarran are 28 de ani şi este de origine australian. Masacrul ar fi fost plănuit până în cel mai mic detaliu, iar ţinta atacatorilor erau musulmanii. Înainte de atac, individul de 28 de ani a publicat pe Twitter un document de 87 de pagini, un manifest, în care descria în detaliu modul în care vor acţiona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Atacul terorist din Noua Zeelandă a fost plănuit în cel mai mic detaliu. Zeci de persoane au fost ucise (Video)