Antena Meniu Search
x

Atacuri sângeroase în Suedia. Războaiele dintre bandele criminale fac din ce în ce mai multe victime. "Mai mulţi băieţi între 13 şi 15 ani au fost ucişi"

Conflictele dintre bandele criminale din Suedia fac din ce în ce mai multe victime, chiar şi printre persoanele nevinovate.

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 13:30

Conflictele dintre bandele criminale din Suedia fac din ce în ce mai multe victime, chiar şi printre persoanele nevinovate.
Conflictele dintre bandele criminale din Suedia fac din ce în ce mai multe victime, chiar şi printre persoanele nevinovate. - Profimedia

Războiul dintre bande criminale în Suedia generează un val de violenţă "fără precedent", a declarat miercuri şeful poliţiei naţionale suedeze, după ce în această ţară au avut loc mai multe atacuri armate sângeroase într-o singură săptămână, informează AFP, potrivit Agerpres.

Atacuri fără precedent în Suedia

"În ultimul timp au avut loc mai multe omucideri şi explozii fără precedent", a declarat în timpul unei conferinţe de presă Anders Thornberg, şeful poliţiei suedeze.

"Mai mulţi băieţi între 13 şi 15 ani au fost ucişi, mama unui criminal a fost executată în locuinţa sa, un tânăr din Uppsala a fost ucis în timp ce se ducea la muncă", a enumerat el.

Pe acelaşi subiect

Cei care comandă aceste crime se află adesea în străinătate, a precizat Thornberg.

Mai multe atacuri armate au avut loc săptămâna aceasta în Suedia: patru în oraşul universitar Uppsala - dintre care două mortale - şi două la Stockholm, unde un adolescent de 13 ani şi-a pierdut viaţa.

Suedia este de mai mulţi ani scena unui război între bande criminale rivale, care îşi dispută traficul de arme şi de droguri.

Războiul dintre bande face victime în rândul persoanelor nevinovate

În 2022, au fost înregistrate 90 de explozii şi 101 de tentative de atac, potrivit datelor poliţiei suedeze. La 15 august 2023, în Suedia erau înregistrate deja 109 de explozii.

Conflictele între aceste bande criminale fac victime în rândul persoanelor nevinovate, a subliniat Anders Thornberg. "Cetăţenilor le este teamă, insecuritatea creşte. Noi am ridicat nivelul nostru de alertă teroristă în ţară", a spus el.

"Numai la Uppsala, unde situaţia este foarte gravă, mai multe persoane au fost arestate şi au fost confiscate arme", a subliniat Ulf Johansson, un responsabil al poliţiei din regiunea Uppsala, oraş situat la circa 70 de km nord de Stockholm, în timpul acestei conferinţe de presă.

Suedia a înregistrat 391 de atacuri armate în 2022, dintre care 62 mortale, în creştere cu anul precedent, când 45 de persoane au fost ucise cu focuri de armă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Atacuri sângeroase în Suedia. Războaiele dintre bandele criminale fac din ce în ce mai multe victime. "Mai mulţi băieţi între 13 şi 15 ani au fost ucişi"