Antena Meniu Search
x

Atacuri teroriste în Congo soldate cu cel puțin 20 de morți. Autoritățile cred că vinovată este o grupare care ale legături cu ISIS

Presupuși militanți islamiști au ucis în weekend aproximativ 20 de persoane în atacuri asupra a două sate din estul Congo, a anunțat duminică armata și un grup local pentru drepturile omului, citați de Reuters.

de Redactia Observator

la 07.08.2022, 16:23

Autoritățile militare au anunțat deschiderea unei anchete. - Profimedia

Luptătorii espre care se crede că fac parte din Forțele Democrate Aliate (ADF) au ucis mai multe persoane și au incendiat case în satele Kandoyi și Bandiboli din provincia Ituri vineri și sâmbătă dimineața devreme, a declarat Christophe Munyanderu, coordonator al Convenției locale a grupurilor pentru respectarea drepturilor Omului (CRDH).

Purtătorul de cuvânt al armatei congoleze, Jules Ngongo, a confirmat aproximativ 20 de decese și a declarat că trupele sunt în căutarea atacatorilor.

"Este prea greu pentru mine - când am văzut cadavrele", a declarat Alice Kyanga, ai cărei părinți au fost printre cei uciși în casele lor sâmbătă.

Regiunea a fost trecută sub control militar din cauza violențelor

Pe acelaşi subiect

ADF este o miliție ugandeză care s-a mutat în estul Congo în anii 1990. Grupul a fost responsabil pentru 1.050 de decese violente în 2021, în creștere de la 599 în 2020, potrivit datelor de la Kivu

Security Tracker, care monitorizează violența în zonă. Securitatea s-a deteriorat în Ituri și în provincia vecină Kivu de Nord de când guvernul le-a plasat sub conducerea militară anul trecut, au declarat experții ONU în iunie.

Guvernul a declarat stare de asediu în cele două provincii în aprilie 2021 ca răspuns la escaladarea atacurilor milițiilor, inclusiv masacre repetate ale ADF, care are legături cu Statul Islamic.Uganda a trimis, de asemenea, cel puțin 1.700 de soldați pentru a-și ajuta vecinul să lupte împotriva ADF, după ce a acuzat grupul de responsabilitate pentru un șir de bombardamente din Kampala anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Atacuri teroriste în Congo soldate cu cel puțin 20 de morți. Autoritățile cred că vinovată este o grupare care ale legături cu ISIS