Antena Meniu Search
x

Au găsit o avere în pivniţa bunicului, însă bucuria lor a fost curmată brusc. Cea mai fericită zi s-a transformat într-un coşmar

De la extaz la agonie. Este experienţa unor tinere din Italia care au descoperit în casa bunicilor ceea ce credeau că este o adevărată "comoară". Însă, în cele din urmă, bucuria lor s-a transformat în disperare, potrivit Il Messaggero.

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 12:20

Au găsit o avere în pivniţa bunicului, însă bucuria lor a fost curmată brusc. Cea mai fericită zi s-a transformat într-un coşmar
Au găsit o avere în pivniţa bunicului, însă bucuria lor a fost curmată brusc. Cea mai fericită zi s-a transformat într-un coşmar - Shutterstock

Protagonistele poveştii sunt două surori, care au descoperit o adevărată avere în pivniţa casei bunicului din Genova. Mai exact 158 de milioane de lire vechi, adică echivalentul a aproape 82.000 de euro.

Bunicul fetelor, Adnkronos, a murit în urmă cu 20 de ani din cauza unui accident vascular cerebral. Iniţial, locuinţa fusese dată în chirie, iar după ce şi tatăl lor a murit, fetele au decis să vândă proprietatea. Astfel au început să facă curățenie în pivniță, unde au găsit fotografii şi diverse alte amintiri din copilărie. "Goleam lăzile, scoteam vinul şi începusem să cărăm lucrurile, dar la un moment dat o văd pe sora mea cu o expresie ciudată", a povestit una dintre cele două surori pentru presa locală.

Ce s-a întâmplat cu descoperirea fetelor

Articolul continuă după reclamă

După ce a deschis unul dintre dulapuri, a început brusc să tremure și să se bâlbâie: "Aici sunt niște cutii de paste, mi-ai spus. Și i-am răspuns: "Sunt expirate, aruncă-le!" Ea a continuat: "Nu înțelegi, trebuie neapărat să vii să vezi." Și a început să plângă. Am întrebat-o "Ești nebună? Ce este?" Apoi am înțeles repede de ce a avut acea reacție: în acele cutii erau o grămadă de bancnote de 100.000 și 50.000 de lire, toate așezate în pachete de 10 milioane. Nu-mi venea să cred ochilor."

Fetele au numărat bancnotele, iar după un calcul simplu au constatat că au 158 de milioane de lire vechi, adică echivalentul a 82.000 de euro. Bucuria lor a fost însă de scurtă durată. După un drum la bancă, totul s-a transformat într-un coşmar. "Ne-am adresat Băncii Italiei și am cerut să facem conversia în euro, dar ne-au spus că au trecut mai mult de 10 ani de la intrarea euro în circulație (2002), așa că nu mai putem schimba banii", au povestit cele două.

"Am contactat rudele din Elveția și ne-au spus că am putea schimba banii acolo. Mă întreb de ce nu se poate și în Italia. La urma urmelor, este vorba de o sumă foarte mare de bani și poate mai sunt și alții în aceeași situație", a spus una dintre femei. Cele două surori se gândesc acum să le scrie președintelui Italiei, Sergio Mattarella și guvernatorului Băncii Italiei, Fabio Panetta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 19 voturi
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri externe » Au găsit o avere în pivniţa bunicului, însă bucuria lor a fost curmată brusc. Cea mai fericită zi s-a transformat într-un coşmar