Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Austria consideră că România și Bulgaria nu sunt pregătite încă să intre terestru în Schengen. Von der Leyen, în favoarea aderării depline

Austria continuă să ne ţină în afara Schengen. Asta a fost concluzia Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne de astăzi. Ministrul de Interne austriac susţine că ţara noastră nu a stopat migraţia ilegală. Decizia a fost criticată de un partid de opoziţie din Austria care a acuzat o manvră politică eşuată, care a izolat ţara pe plan extern. 

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 21:38

Miniștrii de interne ai UE s-au reunit joi la Luxemburg pentru a discuta despre starea spațiului Schengen, controalele la frontieră și directiva UE privind întoarcerile. În cadrul ședinței, s-a discutat, printre altele, admiterea deplină a României și Bulgariei în spațiul Schengen. Austria a fost reprezentată de ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP).

Înainte de reuniune, Karner a declarat că există două probleme-cheie pe ordinea de zi: „Cum putem efectua deportările într-un mod mai consecvent?” și discuțiile privind spațiul Schengen.

„Controalele suplimentare la frontieră au dus la o reducere a presiunii în multe țări”, a declarat ministrul. El a dat ca exemplu granița dintre Austria și Ungaria, unde numărul de treceri ilegale ale frontierei a scăzut semnificativ. Cu toate acestea, el nu crede că a sosit încă momentul ca România și Bulgaria să fie admise în Schengen: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”.

Vezi și

Membre doar în „Air Schengen”

Pe acelaşi subiect

În prezent, Austria blochează admiterea deplină a Bulgariei şi a României, care sunt de la sfârşitul lunii martie membre ale „Air Schengen”. Controalele la frontierele aeriene şi maritime au fost astfel eliminate, dar nu şi cele terestre, considerate cele mai importante.

Actualul comisar UE pentru afaceri interne, suedeza Ylva Johansson, şi-a exprimat dorinţa de a asista la ridicarea controalelor la frontierele interne cu România şi Bulgaria înainte de încheierea mandatului său.

„Am avut experienţe bune la frontierele aeriene şi cred că este timpul să ridicăm controalele şi la frontierele terestre”, a spus joi Johansson. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de asemenea în favoarea aderării depline a României şi Bulgariei în Schengen.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri externe » Austria consideră că România și Bulgaria nu sunt pregătite încă să intre terestru în Schengen. Von der Leyen, în favoarea aderării depline