Antena Meniu Search
x

Austria a închis granița cu Italia și a interzis adunările cu peste 100 de persoane

Austria a anunțat, marți după-amiaza, că a închis granița cu Italia și va interzice adunările publice cu mai mult de 100 de persoane, informează Austria Presse Agentur (APA).

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.03.2020, 18:37

Austria a închis granița cu Italia
Control la granița Austriei cu Italia, 10 martie 2020 - Profimedia Images

Oficialii din Austria au anunțat, marți după-amiaza, că au închis granița cu Italia și au interzis adunările publice cu mai mult de 100 de persoane, informează Austria Presse Agentur (APA).

Excepțiile sunt posibile doar cu certificat medical, a precizat cancelarul Sebastian Kurz. În ceea ce privește cetățenii austrieci din Italia, repartierea lor se va face de către Ministerul Afacerilor Externe, urmând ca fiecare persoană să fie plasată în izolare.

Până la ora transmiterii acestei știri, autoritățile austriece au confirmat 182 de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării, 25 de persoane fiind depistate cu Covid-19 doar în cursul zilei de marți, 10 martie.

Totodată, toate universitățile din Austria au fost închise, temporar, într-o încercare de a împiedica răspândirea noului coronavirus. Nici adunările publice cu mai mult de 100 de persoane nu mai sunt permise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Austria a închis granița cu Italia și a interzis adunările cu peste 100 de persoane