Antena Meniu Search
x

Alertă de poluare la Paris, în următoarele zile. Anunţul făcut de autorităţile pariziene (VIDEO)

Un nor toxic de smog a pus stăpânire pe Paris şi pune în pericol sănătatea a milioane de oameni. Autorităţile au emis o alertă valabilă tot weekendul şi îi îndeamnă pe localnici la prudenţă.

Vezi și

Un nor toxic de smog a pus stăpânire pe Paris şi pune în pericol sănătatea a milioane de oameni. Autorităţile au emis o alertă valabilă tot weekendul şi îi îndeamnă pe localnici la prudenţă.

Parizienii s-au trezit astăzi într-o atmosferă irespirabilă. Un nor de smog tot mai dens a cuprins oraşul dar şi întreaga regiune Ile de France, de câteva zile. Şi a dat alerta la nivelul autorităţilor. 

Ca să limiteze, pe cât posibil, efectele nocive asupra sănătăţii, localnicii sunt sfătuiţi să renunţe la activităţile fizice în aer liber. Iar poliţia rutieră îi sfătuieşte pe şoferi să reducă viteza până la 20 de kilometri la oră.

Acest vârf al nivelului poluării este cauzat, pe de o parte, de creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca urmare a răcirii vremii. Aşadar, se foloseşte mai multă căldură, dar mai avem şi alte surse de poluare precum traficul sau activitatea industrială.

Pe acelaşi subiect

Cei care vin din afara oraşului spun că diferenţa se simte imediat. Calitatea aerului este mult mai slabă în capitală. Culmea, singurii care nu par deranjaţi sunt chiar parizienii.

Parisul este unul dintre cele mai poluate oraşe europene pe tot timpul anului. Ca să reducă nivelul smogului, autorităţile au cumpărat deja zeci de taxiuri nepoluante iar de la anul vor interzice intrarea vehiculelor de mare tonaj în oraş. Există şi tot felul de măsuri pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. 

În primăvară, de exemplu, au existat weekenduri în care transportul în comun a fost gratuit pentru a încuraja oamenii să îşi lase maşinile personale acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Alertă de poluare la Paris, în următoarele zile. Anunţul făcut de autorităţile pariziene (VIDEO)