Antena Meniu Search
x

Avalanșele fac prăpăd în Norvegia. Patru oameni au murit, după ce au fost îngropați de zăpadă. 7% din teritoriul țării este în pericol

Patru persoane au murit, după ce o serie de avalanșe a făcut prăpăd în nordul îndepărtat al Norvegiei.

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 09:48

Avalanșele fac prăpăd în Norvegia. Pantru oameni au murit, după ce au fost îngropați de zăpadă
Avalanșele fac prăpăd în Norvegia. Pantru oameni au murit, după ce au fost îngropați de zăpadă - Profimedia

În cel mai mortal incident, o casă și un hambar au fost aruncate în mare pe insula Reinøya. S-a confirmat că două persoane au fost ucise și 140 de capre se aflau în hambar în acel moment, potrivit autorităților, potrivit BBC.

Pentru persoane și-au pierdut viața în avalanșele din Norvegia

Doi turiști au fost uciși în alte două avalanșe. Se crede că ambii sunt străini, deși naționalitățile lor nu sunt cunoscute încă. În prima avalanșă, la Lyngen, o persoană a murit și alte două au fost rănite.Alți doi au fost răniți, unul grav și unul cu răni mai puțin grave.

Mai târziu, poliția a spus că o a patra persoană a fost ucisă într-o altă avalanșă la Storslett, în zona Nordreisa. „Persoana făcea parte dintr-un grup străin de vizitatori. Un alt membru al grupului care se afla la fața locului a localizat persoana și a alertat serviciile de urgență”, se arată într-un comunicat al poliției.

Premierul Jonas Gahr Støre a descris decesele drept „un început tragic al Paștelui”. În această perioadă a anului, avalanșele apar aproape în fiecare zi în Norvegia, cu până la 7% din teritoriul țării în pericol, spun experții. Vineri, mai multe orașe mici din regiunea Troms au fost evacuate din cauza riscului mare de avalanșă, deoarece autoritățile au avertizat cu privire la furtuni de zăpadă și vânturi puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Avalanșele fac prăpăd în Norvegia. Patru oameni au murit, după ce au fost îngropați de zăpadă. 7% din teritoriul țării este în pericol