Antena Meniu Search
x

Avertismentul cancelarului Olaf Scholz, după bombardamentele rușilor. Ucraina va avea de "luptat timp de 100 de ani"

Ucraina va avea de "luptat timp de 100 de ani" împotriva consecinţelor actualului război, avertizează miercuri cancelarul german Olaf Scholz, care a făcut o paralelă cu consecinţele celui de-Al Doilea Război Mondial asupra Germaniei, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 11.05.2022, 20:57

bombă neexplodată în Ucraina
Avertismentul cancelarului Olaf Scholz, după bombardamentele rușilor. Ucraina va avea de "luptat timp de 100 de ani" - Profimedia Images

"Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în al Doilea Război Mondial sunt descoperite în continuare azi şi că alertele cu bombă continuă", a subliniat într-o conferinţă de presă, la Berlin, Olaf Scholz. "Ucraina va trebui, aşadar, să se pregătească încă de pe acum să lupte 100 de ani împotriva consecinţelor acestui război", a avertizat el.

"Noi ştim că asemenea războaie au consecinţe îndelungate. Toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne mult timp în pământ" , a continuat cancelarul german, apreciind că ţările din Occident trebuie "să acţioneze împreună în vederea reconstrucţiei" Ucrainei.

Germania, plină de bombe din Al Doilea Război Mondial

Germania este în continuare plină de bombe care nu au explodat şi care sunt descoperite pa şantiere de construcţii, după 77 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În decembrie, o bombă de aproximativ 250 de tone a explodat pe un şantier în apropiere de Gara din Munchen, în sudul Germaniei, a rănit patru persoane şi a întrerupt traficul feroviar, transmite news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Avertismentul cancelarului Olaf Scholz, după bombardamentele rușilor. Ucraina va avea de "luptat timp de 100 de ani"