Antena Meniu Search
x

Avertismentul OMS: Dacă vom ignora efectele pandemiei, probabil că vom retrăi o experință și mai gravă în timpul vieților noastre

Mike Ryan, expert la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a afirmat, luni, că lumea riscă noi pandemii dacă "uită" şi nu învaţă nimic din criza sanitară provocată de coronavirus.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 01.12.2020, 15:55

Un medic poartă mască și vizieră împotriva virusului SARS-CoV-2.
Un medic poartă mască și vizieră împotriva virusului SARS-CoV-2. - Profimedia Images
  • Țările din nordul Europei, criticate pentru modul în care au acționat în gestionarea crizei COVID.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Am constatat o amnezie care pare să cuprindă lumea după acest eveniment traumatic şi asta este de înţeles. Dar dacă facem asta aşa cum s-a întâmplat după SARS, la fel ca după H5N1 sau pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm ceea ce agenţii patogeni pot provoca civilizaţiei noastre, atunci probabil că ne vom confrunta cu o experienţă similară sau mai gravă chiar în timpul vieţii noastre", a declarat Ryan în conferinţa de la Geneva. 

Ryan a criticat ţările nordice pentru faptul că au gestionat sistemele medicale precum "companiile aeriene low-cost" şi pentru aceasta "plăteşte" toată lumea. 

"În Nord, din cauza modelului de cost pentru sistemele de sănătate, am proiectat sistemele noastre de sănătate să livreze 95%, 98%, până la 100% eficienţă. Este aproape ca o companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii medicale", a spus el, adăugând că "acum plătim preţul, neavând această capacitate suplimentară în sistem - considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, şi trebuie să regândim tot ceea ce înseamnă asta". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Avertismentul OMS: Dacă vom ignora efectele pandemiei, probabil că vom retrăi o experință și mai gravă în timpul vieților noastre