Antena Meniu Search
x

Avertizare de tsunami după un cutremur cu magnitudinea de 7,2 în Peru

Un puternic seism cu magnitudinea 7 s-a produs vineri la mică distanţă de oraşul Arequipa, al doilea oraş din Peru prin prisma populaţiei, în apropierea regiunilor costiere ale acestui stat sud-american, au anunţat oficiali locali, care au precizat că nu au fost raportate decese sau persoane rănite, relatează Agerpres, citând Reuters.

de Redactia Observator

la 28.06.2024 , 12:25

Avertizare de tsunami după un cutremur cu magnitudinea de 7,2 în Peru
Avertizare de tsunami după un cutremur cu magnitudinea de 7,2 în Peru - Profimedia

Guvernul din Peru a afirmat pe reţelele de socializare că monitorizează situaţia ''pentru a evalua pagubele şi a determina acţiunile care trebuie luate''.

Centrul american pentru avertizare în caz de tsunami a spus că a existat pericolul producerii unui tsunami în urma seismului, adăugând că s-au înregistrat valuri cu înălţimi cuprinse între 1 şi 3 metri deasupra nivelului mareei în anumite zone de-a lungul coastelor statului Peru.

Seism cu magnitudinea 7, în Peru. Nu au fost raportate persoane rănite

Articolul continuă după reclamă

Cu toate acestea, prim-ministrul statului Peru, Gustavo Adrianzen, a spus că avertizarea de tsunami de-a lungul coastei Arequipa a fost retrasă.

Pe acelaşi subiect

Carlos Zanabria, consilier al guvernului regional din Arequipa, a declarat pentru postul local de radio RPP că au fost raportate pagube materiale în anumite districte, iar rezidenţii au ieşit din locuinţe de frică, dar că nu i-au fost aduse la cunoştinţă decese sau persoane rănite.

Flavio Aranguren, primarul districtului Yauca din provincia Caraveli, Arequipa, a declarat pentru RPP că s-au prăbuşit zidurile unor case din acest district. A spus, la rândul său, că nu există victime.

Statele Ecuador şi Peru sunt situate în regiunea denumită ''Cercul de Foc al Pacificului'', o zonă extinsă care mărgineşte Oceanul Pacific şi unde au loc în mod frecvent ciocniri între plăcile continentale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Avertizare de tsunami după un cutremur cu magnitudinea de 7,2 în Peru