Antena Meniu Search
x

Video Patru morţi şi 120 de răniţi după un seism în nord-estul Iranului. Cutremurul a avut aproape 5 pe scara Richter

Un seism cu o magnitudine de aproape 5, care s-a produs marţi, a făcut cel puţin patru victime şi a rănit 120 de persoane în nord-estul Iranului, a raportat o companie mass-media, citată de AFP, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 11:28

Acest cutremur de pământ s-a produs la ora locală 13:24 (09:54 GMT) în oraşul Kashmar din nord-estul Iranului, a anunţat pentru televiziunea de stat iraniană guvernatorul local, Hojatollah Shariatmadari.

Iranul se află la confluenţa mai multor plăci tectonice şi e afectat de puternice activităţi seismice

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 4,9, precizând că acesta s-a produs la adâncimea de 10 kilometri. Cutremurul a avariat mai ales clădiri vechi din zone urbane şi rurale, a adăugat Hojatollah Shariatmadari.

Vezi și

Iranul se află la confluenţa mai multor plăci tectonice şi este afectat adeseori de puternice activităţi seismice. La începutul anului 2023, un seism cu magnitudinea 5,9 a făcut trei morţi şi peste 800 de răniţi într-o regiune muntoasă din nord-vestul ţării, în apropiere de graniţa cu Turcia. La sfârşitul anului 2023, un cutremur cu magnitudinea 6,6 a lovit oraşul Bam, aflat în sud-estul Iranului, cauzând peste 31.000 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Patru morţi şi 120 de răniţi după un seism în nord-estul Iranului. Cutremurul a avut aproape 5 pe scara Richter