Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doliu în muzică după moartea lui Avicii. Spectacolele unuia dintre cei mai cunoscuţi DJ au rămas istorie

de Redactia Observator

la 21.04.2018 , 11:23

Spectacolele în care zeci de mii de oameni dansau fericiţi pe muzica mixată de Avicii sunt, acum, doar istorie. Muzicianul suedez, pe adevăratul său nume Tim Bergling, s-a stins din viaţă în capitala sultanatului Oman.

"Familia este devastată şi le cerem tuturor să-i respecte nevoia de intimitate în acest moment dificil" arată comunicatul impresarului său. Cauza morţii rămâne, deocamdată, o necunoscută pentru public.

Avicii şi-a lansat primele piese în 2010 şi a avut o ascensiune fulgerătoare. Artistul a fost invitat la numeroase festivaluri şi a venit chiar şi în România, la Untold, unde a adunat 60.000 de spectatori. A colaborat cu vedete ca Madonna şi Coldplay iar în 2016 a câştigat aproape 15 milioane de dolari, potrivit revistei Forbes. Era însă cunoscut şi pentru activitatea filantropică: a donat milioane de dolari pentru combaterea foametei în Africa. 

Vezi și

Succesul a venit însă cu un cost. DJ-ul s-a îmbolnăvit de pancreatită acută, una dintre cauze fiind consumul excesiv de alcool. În 2014 a fost operat de apendicită şi la ficat. A urmat, după doi ani, retragerea de pe scenă. Anul trecut, a lansat un nou album care-i purta numele şi care tocmai fusese nominalizat la un premiu Billboard.

Lumea muzicală a reacţionat după vestea surprinzătoare. David Guetta şi Calvin Harris sunt doar doi dintre colegii de scenă care au transmis deja mesaje.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Doliu în muzică după moartea lui Avicii. Spectacolele unuia dintre cei mai cunoscuţi DJ au rămas istorie