Antena Meniu Search
x

Două avioane s-au ciocnit în aer, în urma unui exerciţiu militar. Unul dintre piloţi a murit

Un accident aviatic s-a produs luni după-amiaza în zona Mecklenburg-Vorpommern, din nordul Germaniei, două avioane militare ciocnindu-se în aer, în timp ce participau la un exerciţiu militare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.06.2019, 18:20

Unul dintre piloţii implicaţi în accidentul aviatic a murit
Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiile de vegetaţie produse - Bild

Un accident aviatic s-a produs luni după-amiaza în zona Mecklenburg-Vorpommern, din nordul Germaniei, două avioane militare ciocnindu-se în aer, în timp ce participau la un exerciţiu militare.

Cele două avioane Eurofighter au decolat de la baza aeriană din Laage şi s-au ciocnit în jurul orei locale 14.00, 15.00 la Bucureşti.

Cei doi piloţi implicaţi în accidentul aviatic au reuşit, iniţial, să se catapulteze

Conform site-ului postului naţional german de ştiri, deocamdată nu se ştie motivul care a dus la producerea acestui accident, însă cei doi piloţi au reuşit, iniţial, să se catapulteze.

La aproximativ 75 de minute de la producerea accidentului, unul dintre piloţi a fost descoperit în viaţă, atârnând de crengile unui copac.

Mai târziu, au fost descoperite rămăşiţe umane despre care s-au stabilit că erau de la al doilea pilot care, cel mai probabil, a murit la impactul cu solul.

Bucăţi din cele două avioane au căzut pe o suprafaţă de 10 de kilometri pătraţi, inclusiv în curţile oamenilor.

Mai mult, accidentul a dus la producerea unor incendii de vegetaţie stinse rapid de pompierii ajunşi la faţa locului.

Înalţi demnitari ai armatei germane vor analiza acest accident, fiind pentru prima dată în istorie când se ciocnesc două avioane Eurofighter aparţinând armatei germane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Două avioane s-au ciocnit în aer, în urma unui exerciţiu militar. Unul dintre piloţi a murit