Antena Meniu Search
x

Aterizare la capătul lumii, în Siberia, după o alertă cu bombă

Panică printre pasagerii unui avion care a făcut o aterizare de urgenţă. Aeronava plecase din Beijing dar, în loc să ajungă la Los Angeles, oamenii s-au trezit în mijlocul nămeţilor, pe un mic aeroport din Siberia. Au fost, totuşi, mulţumiţi că au scăpat cu viaţă.

de Redactia Observator

la 07.03.2019, 10:21

Vezi și

Panică printre pasagerii unui avion care a făcut o aterizare de urgenţă. Aeronava plecase din Beijing dar, în loc să ajungă la Los Angeles, oamenii s-au trezit în mijlocul nămeţilor, pe un mic aeroport din Siberia. Au fost, totuşi, mulţumiţi că au scăpat cu viaţă, deoarece fuseseră avertizaţi că avionul ar putea exploda în orice clipă. Din fericire, alarma era falsă, iar localnicii şi-au tratat cât au putut de bine oaspeţii neaşteptaţi.

Cei 188 de pasageri ai cursei Beijing - Los Angeles s-au speriat după neaşteptata aterizare într-un loc complet necunoscut. Stewardesele le-au ordonat să părăsească urgent cabina, deoarece avionul ar putea exploda. Oamenii au coborât pe tobogane, iar, pentru unii, contactul cu solul nu a fost prea plăcut. Când s-au dezmeticit, au avut impresia că se află la capătul lumii: în jur nu se vedea decât zăpadă.

De fapt, avionul ajunsese pe cel mai estic aeroport din Rusia, la Anadîr. Piloţii hotărâseră să aterizeze după ce un indicator de bord semnalase un incendiu în cala bagajelor. După evacuarea aeronavei, tehnicienii ruşi au examinat-o şi au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.

Aterizare la capătul lumii

Avionul a fost totuşi reţinut la sol, pentru verificări, iar călătorii au fost preluaţi de o altă cursă. Între timp, ei au fost găzduiţi în terminalul micului aeroport. În condiţii nu chiar de 5 stele. Dar autorităţile locale, deşi nu se aşteptau la o asemenea invazie de turişti, s-au străduit să le asigure, cât de cât, confortul.

Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, iar cu timpul le-a revenit şi buna dispoziţie. Unii au postat pe internet imagini ale aventurii lor, însoţite, ironic, de muzică romantică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Aterizare la capătul lumii, în Siberia, după o alertă cu bombă