Antena Meniu Search
x

Ayrton Senna, omagiat la 20 de ani de la moarte

În 1994, pe circuitul de la Imola, după şapte tururi, Ayrton Senna a pierdut controlul asupra monopostului Williams-Renault în dreptul virajului Tamburello. A lovit un parapet cu 210-220 km/h iar cursa a fost oprită. Senna a fost transportat cu elicopterul la spital în stare critică.

Vezi și

În 1994, pe circuitul de la Imola, după şapte tururi, Ayrton Senna a pierdut controlul asupra monopostului Williams-Renault în dreptul virajului Tamburello. A lovit un parapet cu 210-220 km/h iar cursa a fost oprită. Senna a fost transportat cu elicopterul la spital în stare critică. Pilotul a supravieţuit impactului cu parapetul,dar starea lui s-a agravat rapid. La ora 18.40, a fost constatat decesul acestuia.

Cu doar o zi înainte în aceleași curbe, își pierdea viața un alt coleg, Roland Ratzenberger, după ce monopostul său s-a izbit violent de un parapet la peste 300 km/h. Ratzenberger era debutant în Formula 1 în acel sezon şi a decedat la 33 de ani.

De atunci, medici, ingineri, mecanici, arhitecţi au îmbunătăţit neîncetat securitatea piloţilor pe circuitele de Formula 1. De la casca pilotului până la designul circuitelor, totul a fost schimbat.

Senna a murit din cauza rănilor pe care le-a avut la cap, astfel că principala direcţie în care s-a acţionat în privinţa echipamentului a fost casca pilotului.

Astăzi se împlinesc 20 de ani de când brazilianul Ayrton Senna s-a stins din viață. Mii de fani sunt aşteptaţi pe circuitul de la Imola să ţină un moment de reculegere în memoria sa. Aceştia vor putea să viziteze şi o expoziţie dedicată brazilianului care şi-a deschis porţile ieri.

Ayrton Senna a avut 41 de victorii şi 3 titluri de Campion mondial de Formula 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ayrton Senna, omagiat la 20 de ani de la moarte