Meniu
Search
x

Bahrain este prima ţară care autorizează vaccinul Johnson & Johnson pentru uz de urgenţă

Bahrain a devenit prima ţară din lume care autorizează vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson pentru uz de urgenţă, a anunţat Guvernul. Serul se administrează într-o singură doză.

De Andreea Anghel la 26.02.2021, 07:41
  • Vaccinul Johnson & Johnson anti-Covid a fost autorizat în Bahrain
  • Serul se administrează într-o singură doză

Bahrain este prima ţară care autorizează vaccinul Johnson & Johnson pentru uz de urgenţă. Anunţul vine la puţin timp după ce autorităţile de reglementare americane au indicat că doza este sigură şi oferă o protecţie puternică (85%) împotriva Covid şi este eficient 66% în prevenirea infecţiilor moderate până la severe.

Regatul insular de pe coasta Arabiei Saudite a anunţat că va furniza doze Johnson & Johnson celor mai vulnerabili, inclusiv adulţilor în vârstă şi a celor cu condiţii cronice, fără să specifice când, potrivit news.ro, citând surse AP. 

Autorităţile nu au specificat data când sosesc dozele de vaccin 

Nu este clar când vor fi livrare dozele. Ţara deja administrează vaccinuri de la Sinopharm, Pfizer-BioNtech şi Oxford-AstraZeneca, precum şi Sputnik V celor 2 milioane de rezidenţi.

Africa de Sud a început administrarea vaccinului Johnson & Johnson pentru personalul medical pe când era încă în teste. Ţara în care varianta virusului creează un nou val de infecţii, a trecut la vaccinul Johnson & Johnson de la AstraZeneca după un studiu care a sugerat că nu a reuşit să prevină îmbolnăvirea cu Covid cauzată de varianta mai contagioasă. 

Bahrain se mândreşte cu cele mai bune rate de vaccinare din lume, aproape 17% din populaţie primind cel puţin o doză. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Bahrain este prima ţară care autorizează vaccinul Johnson & Johnson pentru uz de urgenţă