Antena Meniu Search
x

Băieţel de 5 ani, tuns în cap de colegi, în timpul unui atac asupra religiei sale, la o şcoală din Londra: "Este foarte speriat, nu vrea să se întoarcă acolo"

Incident revoltător la o şcoală din sudul Londrei. Un băieţel de 5 ani, aflat în clasa primară, a fost batjocorit şi traumatizat de un grup de colegi care i-au tuns părul cu foarfeca pentru că face parte dintr-o altă religie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.05.2021, 19:41

Şcolar aşezat pe scări, cu ghiozdanul lângă el
Băieţel de 5 ani, tuns în cap de colegi, în timpul unui atac asupra religiei sale, la o şcoală din Londra - Shutterstock

Şcoala primară Alexander McLeod din Abbey Wood, sud-estul Londrei a lansat o anchetă internă asupra presupusului incident care l-ar fi lăsat pe copilul de 5 ani traumatizat de cele întâmplate.

Școlarul nu mai fusese tuns niciodată din cauza religiei sale Sikh, a relatat The Sun.

Părinţii băiatului şi-au exprimat indignarea pe Facebook, într-un mesaj adresat tuturor părinţilor drept conştientizare a traumelor pe care un copil le poate suferi după o astfel de întâmplare:

„Postez acest lucru deoarece noi, părinţii, suntem profund răniți de acest incident care s-a întâmplat astăzi cu fiul meu în Alexander McLeod School Abbey Wood. Fiul meu are doar 5 ani, face parte din religia sikh și eu nu i-am tuns niciodată părul, dar cineva din școală astăzi i-a tuns părul cu foarfeca. Băiatul meu este foarte supărat şi-mi spune: ‘Nu mai vreau să merg la şcoală’. Nu înţeleg de ce un elev poate face aşa ceva. Bullying-ul nu ar trebui acceptat. Este foarte speriat să-l trimitem la şcoală, nu mai vrea să se întoarcă acolo. Nu ştim ce să facem pentru a-i asigura protecţia pe viitor.”

Şcoala a confirmat că este la curent cu incidentul. Menţionând că întreaga scenă s-a petrecut după ce „majoritatea personalului a plecat acasă”, vinerea trecută.

Între timp, Federația Sikh din Marea Britanie a declarat că este „total inacceptabil și devastator” ca „părul sacru fără drept de tuns” al copilului să fie tăiat de „un alt elev”.

„Total inacceptabil și devastator, am auzit despre agresiunea și traumatizarea asupra unui băiat de 5 ani de la școala din sudul Londrei, Alexander McLeod. Pentru un băiat sikh să i se tundă părul sacru de un alt elev în timp ce se află la școală este una dintre cele mai grave crime #Anitsikhhate posibile. Oferim sprijinul nostru deplin familiei și vom împinge școala și autoritățile să investigheze pe deplin. #NoCoverUps" a declarat federaţia.

Federația ar fi solicitat o întâlnire urgentă cu Secretarul de Stat pentru educație, Gavin Williamson, pentru a discuta despre „cazul șocant”, precum și despre alte reclamații recente privind „agresiunea anti-sikh” în cazul școlilor din Marea Britanie.

Liderul sikh al Consiliului Redbridge din estul Londrei, Jas Atwal, a declarat că a rămas siderat când a aflat de incident: „E îngrozitor să văd acest lucru întâmplându-se oricui, să nu mai vorbim de un copil de cinci ani”, a spus el.

„Ca răspuns la mesajele primite: un incident a fost raportat vineri după-amiază după ce copiii și majoritatea personalului au plecat. A fost făcută deja o întâlnire cu părinții copilului. Vă rog să aveți încredere că problema va fi investigată temeinic și corect” a declarat un purtător de cuvânt al şcolii Alexander McLeod, în urma incidentului.

Ce este religia Sikh

Religia-Sikh este o religie apărută in secolul 15, care se bazează pe convingerile lui Guru Nanak Dev, născut în anul 1469, în Punjab, astăzi Pakistan. Cuvântul Sikh, derivat din cuvântul "shishya", înseamnă în limba sanscrită "discipol", "elev" sau "învăţăcel". Sikhismul, are peste 20 milioane reprezentanţi şi se numără printre cele mai tinere religii monoteiste din lume.

Una dintre regulile aparţinătoare acestei religii este păstrarea intactă a părului. Un adept al acestei religii trebuie să considere părul ca pe un dar de la Dumnezeu. E un element de credinţă. Un sikh are datoria de bază să păstreze intact acest dar de la Dumnezeu, fiind un simbol al credinţei. Purtarea părului lung confirmă credinţa şi acceptarea de către el a voinţei lui Dumnezeu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Băieţel de 5 ani, tuns în cap de colegi, în timpul unui atac asupra religiei sale, la o şcoală din Londra: "Este foarte speriat, nu vrea să se întoarcă acolo"