Antena Meniu Search
x

Foto Băieţelul de 7 ani aruncat de un străin de la etajul al zecelea al muzeului Tate Modern face primii paşi. Atacatorul, închisoare pe viaţă

Minune în cazul copilului de doar şapte anişori care a fost aruncat de un necunoscut de la etajul 10 al unui muzeu de artă din Marea Britanie. Băiatul a făcut primii paşi, fără ajutor, la doi ani de la tragedie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.03.2021, 22:29

  • Atacatorul avea doar 19 ani şi nu îl cunoştea pe copil

Un băiat de șapte ani, care a supravieţuit miraculos după ce a fost aruncat de un străin de pe o platformă de vizionare de la etajul 10 al muzeului Tate Modern, a făcut primii pași fără ajutor. Părinții victimei spun că acum poate vorbi și cânta, readucând o oarecare „normalitate în viața lor”. Ei au făcut o declaraţie în care au subliniat faptul că progresul său le-a dat speranță pentru viitor.

Atacatorul avea doar 19 ani şi nu îl cunoştea pe copil

Jonty Bravery, în vârstă de 19 ani, a înşfăcat copilul, pe care nu-l cunoștea, și l-a aruncat de la etajul al zecelea al muzeului de artă Tate Modern, provocându-i răni îngrozitoare care i-au schimbat viața pentru totdeauna. Teribilul atac a avut loc în august 2019.

Victima, care se afla în vacanță în Marea Britanie împreună cu părinții săi atunci când s-a întâmplat tentativa de crimă, a demonstrat că miracole există şi a supravieţuit, iar astăzi face primii paşi spre un viitor mai bun, mai liniştit, în siguranţă.

Părinţii devastaţi, care locuiesc cu el în Franţa, nu pot da uitării clipele de groază şi momentele dificile în urma atacului de la galeria Tate Modern din centrul Londrei. Au fost luni întregi în care copilul era mult prea slăbit încât să mănânce, să bea sau să-şi mişte membrele. Au fost zile în care credeau că îl vor pierde, dar micul curajos şi-a recăpătat puterile luptând nestingherit pentru a se recupera. Acum se poate juca prefăcându-se că îşi însufleţeşte păpuşile, cântă şi zâmbeşte din nou.

Copilul a demonstrat că miracolele există

Băiatul a reușit să facă şi primul duș în picioare de la atac, săptămâna trecută.

„În ceea ce privește progresul micului nostru cavaler, a primit noi atele pentru a-i mobiliza picioarele, mai ușoare și mai eficiente. Ne face plăcere să vă anunțăm că împreună cu acestea, fiul nostru a făcut primii pași singuri, în timpul fizioterapiei, în prezenţa noastră. Desigur, acest lucru este posibil doar sub supraveghere sporită, deoarece el poate cădea oricând, dar cei câțiva metri pe care îi face îl încântă atât pe el, cât şi pe noi. Încă mai are o voce ușor nazală când vorbește, dar respiră din ce în ce mai bine, datorită progreselor făcute cu terapeutul pentru vorbire şi respiraţie. De asemenea, începe să se prefacă că păpuşile sale vorbesc atunci când se joacă. Până acum, nu avea suficientă putere pentru a face asta și obișnuia să se joace în tăcere. Acest lucru readuce un pic de speranţă și normalitate în viața noastră de zi cu zi. Mai mult, acum ajungem să recunoaștem unele dintre melodiile pe care le fredonează. În mod similar, putem recunoaște mici părţi, versuri din melodiile pe care încearcă să le învețe din nou. Şi-a îmbunătăţit scrierea şi citirea. Este un mare pas înainte pentru recuperarea memoriei sale. Rămâne fragil, dar învățarea este posibilă din nou, încetul cu încetul, ceea ce ne dă speranță pentru viitor” au declarat părinţii.

„Micul cavaler”, aşa cum a fost denumit de întreaga populaţie, a suferit o hemoragie la nivelul creierului, multiple oase rupte și medicii spun că va avea nevoie de îngrijiri constante până cel puțin în 2022.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În prezent, o pagină de strângeri de fonduri a fost creată pentru a-și ajuta în ceea ce priveşte costurile spitalizării, fiind strânsă suma de 264.000 de lire sterline.

„Din fericire nu am fost închiși din nou de pandemie și fiul nostru poate beneficia acum de terapia ambulatorie: el urmează o terapie de reabilitare la spital în fiecare zi și doarme acasă în fiecare seară, astfel încât să trăim în sfârșit o viață de familie din nou, din ianuarie, ceea ce este atât de plăcut. Este un moment important de cotitură și schimbările din viața noastră sunt semnificative” au adăugat părinţii băiatului.

Suspectul a privit închisoare pe viaţă 

Jonty Bravery a fost condamnat la închisoare pe viață, cu minimum 15 ani până la posibilitatea ueni reevaluări, la Old Bailey în iunie, după ce a pledat vinovat pentru tentativa de crimă. În decembrie, un judecător a respins apelul său privind micşorarea sentinței sale pentru tentativă de crimă. Bărbatului i s-a mai acordat o perioadă suplimentară de 14 săptămâni de închisoare în decembrie pentru două acuzații de atac la spitalul Broadmoor din Berkshire, în timp ce acesta era arestat preventiv pentru primul incident, potrivit Mirror.

„Deși suntem acum departe de el la mare distanță, suntem extrem de ușurați să știm că nu va mai putea ajunge într-un spațiu public și să comită noi infracțiuni. Suntem recunoscători sistemului justiției și instanțelor din Marea Britanie pentru că au contribuit la protejarea altor copii în acest fel” a subliniat familia victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Băieţelul de 7 ani aruncat de un străin de la etajul al zecelea al muzeului Tate Modern face primii paşi. Atacatorul, închisoare pe viaţă