Antena Meniu Search
x

Galerie foto Balena de 17 metri, eșuată pe o plajă din Israel. Descoperirea făcută la autopsie

Balena moartă adusă de valuri pe o plajă din sudul Israelului, la sfârșitul săptămânii trecute, avea în plămâni un lichid negru ”suspect”, însă oficialii evită deocamdată să lege decesul mamiferului de o scurgere de petrol produsă în regiune.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.02.2021, 17:59

  • Veterinarii au găsit un lichid negru în plămânii balenei moarte, adusă de valuri pe o plajă din sudul Israelului.

Veterinarii care au efectuat autopsia pe balena găsită moartă pe plaja din Nitzanim au găsit lichid negru în plămânii acesteia, a informat Autoritatea pentru Natură și Parcuri din Israel.

Veterinarul care a condus autopsia spune că e prea devreme să lege decesul mamiferului de scurgerea de petrol care a adus la poluarea apei, inclusiv cu gudron.

„Principala constatare, care poate este relevantă pentru cauza morții, este un lichid negru în plămânii balenei”, a spus Roni King, potrivit timesofisrael.com.

„Nu este clar dacă acesta a fost cauza morții sau dacă este legat de petrol. Dar ridică suspiciuni. Vom continua să îl investigăm”, a mai spus el.

Roni King a efectuat autopsia împreună cu alți trei medici veterinari de la Kimron Veterinary Institute din Beit Dagan, din centrul Israelului.

Plajele de la Marea Mediterană au fost închise

Duminică, Ministerul de Interne, Ministerul Protecției Mediului și Ministerul Sănătății au publicat o declarație comună prin care solicită publicului să nu meargă la nicio plajă de la Rosh Hanikra, în nord, la Zikim, în sud, în scopuri sportive, de scăldat sau de recreere.

„Expunerea la gudron ar putea dăuna sănătății”, se arată în comunicatul oficialilor.

Autoritatea pentru Natură și Parcuri din Israel a numit deversarea ”cel mai grav dezastru ecologic din Israel din ultimii zece ani”.

Ministrul pentru Protecția Mediului, Gila Gamliel, a declarat că o deversare de petrol a fost identificată la aproximativ 50 de kilometri de coastă, în urmă cu o săptămână, și că una dintre cele 10 nave care se aflau în zonă în acel moment ar putea fi responsabilă.

În urmă cu aproximativ o lună de zile, o altă balenă uriașă, de 11 metri, a fost găsită moartă pe o plajă din Thailanda. Mamiferul a fost descoperit în partea stâncoasă a ţărmului în apropierea satului Koh Samui. În acel caz, veterinarii au descoperit că în sistemul digestiv al mamiferului nu exista mâncare, ceea ce înseamnă că balena nu a fost capabilă să găsească hrană, ducând la slăbiciunea şi mai apoi la moartea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Balena de 17 metri, eșuată pe o plajă din Israel. Descoperirea făcută la autopsie