Antena Meniu Search
x

Barack Obama, la Vatican şi la Colosseum

Cel mai puternic lider politic din lume şi conducătorul Bisericii Catolice s-au întâlnit pentru prima dată, la Vatican

Vezi și

Papa Francisc i-a acordat preşedintelui american Barack Obama o audienţă de o oră. Obama s-a întâlnit, apoi, cu preşedintele şi premierul Italiei şi, înainte de a părăsi Roma, a găsit timp şi pentru unul din cele mai vestite monumente ale oraşului.

Barack Obama a părut bucuros, dar şi foarte emoţionat să se afle, pentru prima dată, în faţa Papei Francisc. Discuţia s-a referit la o temă de interes comun: combaterea sărăciei, dar şi la subiecte în care Vaticanul şi Casa Albă au opinii diferite, cum este controlul natalităţii. Obama a mărturisit că a fost puternic impresionat de personalitatea Papei, pe care l-a invitat în Statele Unite.

Obama a fost primit, în 2009, şi de fostul Papă Benedict al Şaisprezecelea. Dar întâlnirea sa cu Papa Francisc era aşteptată cu mai mult interes, deoarece amândoi sunt consideraţi între cele mai charismatice personalităţi ale lumii actuale. Pe lângă discuţiile oficiale, vizita lui Obama la Roma a prilejuit şi mici manifestaţii de protest. În piaţa Sfântul Petru, câţiva imigranţi ilegali din Africa de Nord au încercat să atragă atenţia asupra soartei lor.

După întrevederi cu preşedintele şi premierul Italiei, Barack Obama şi-a încheiat ziua petrecută la Roma cu o vizită la Colosseu. El a avut privilegiul să admire apusul soarelui chiar de pe zidurile, vechi de două mii de ani, ale amfiteatrului ridicat de împăraţii Flavieni. A fost un binevenit moment de relaxare înaintea unei alte vizite importante, care începe astăzi, în Arabia Saudită. am lungit-o aici ca să punem imagini de la colosseu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Barack Obama, la Vatican şi la Colosseum