Antena Meniu Search
x

Bărbat arestat în Kuweit pentru un videoclip pe TikTok, în timpul unei furtuni de nisip

Poliția din Kuweit a arestat un rezident egiptean pentru că a postat un videoclip online în care se plânge de vremea rea și de furtunile de nisip. Anul acesta, Kuweit s-a confruntat cu temperaturi extrem de ridicate, de până la 50 de grade Celsius.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.06.2021, 15:51

Furtună de nisip în Kuweit
Bărbat arestat în Kuweit pentru un videoclip pe TikTok, în timpul unei furtuni de nisip - Profimedia Images
  • Bărbatul, un rezident egiptean, a fost arestat apoi deportat.

Ministerul de Interne al Kuweitului a declarat că bărbatul din spatele filmului „ofensator” a fost arestat și predat autorităților, care „vor lua măsurile legale necesare împotriva sa”. Gulf News a raportat ulterior că a fost deportat.

Bărbatul s-a plâns pe TikTok că nu vede nimic prin furtuna de nisip

Într-un video făcut cu o cameră de bord, și postat pe TikTok, bărbatul poate fi auzit plângându-se de furtuna orbitoare de nisip care a cuprins Kuweitul în ultimele zile.

„Sunt într-o furtună de nisip chiar acum, literalmente nu văd nimic în fața mea”, spune bărbatul, arătând praful care acoperă drumul ca o ceață deasă. ”Bine, Kuweit, bine”, adaugă el.

Pe acelaşi subiect

Clipul a devenit viral pe Twitter, acumulând zeci de mii de vizualizări.

Reacții virulente după arestarea rezidentului egiptean

Arestarea bărbatului a atras numeroase critici pe rețelele de socializare și a fost văzută ca un semn al reprimării libertății de exprimare din partea regimului din Kuweit. Mai mult, oamenii și-au arătat sprijinul față de egiptean postând propriile videoclipuri criticând vremea.

Într-o regiune plină de guverne ostile liberei exprimări, statul arab Kuweit se remarcă prin parlamentul său deschis și viața civică relativ vibrantă.

Cu toate acestea, autoritățile folosesc în mod obișnuit legea criminalității cibernetice pentru a-i pedepsi pe criticii regimului și pentru a-i urmări pe disidenți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Bărbat arestat în Kuweit pentru un videoclip pe TikTok, în timpul unei furtuni de nisip