Antena Meniu Search
x

Amenzi de până la 3.000 de euro pentru oamenii care au luat nisip şi scoici de pe plaja din Sardinia

Presa locală din Sardinia informează că s-au aplicat amenzi în valoare de până la 3.000 de euro pentru turiștii care au luat nisip și scoici de pe plajă.

de Redactia Observator

la 06.06.2021, 12:27

Plaja din Sardinia
Amenzi de până la 3.000 de euro pentru oamenii care au luat nisip şi scoici de pe plaja din Sardinia - Profimedia

Autoritățile locale transmit că în total 41 de persoane au fost sancționate după ce au furat de pe plajă aproximativ 100 de kilograme de nisip și scoici. În Sardinia este strict interzis acest lucru, comercializarea nisipului, a pietrelor sau a scoicilor, devenind ilegală încă din anul 2017.

Amenzile pentru încălcarea acestei legi sunt dure, însă de mai mulţi ani localnicii se plâng că celebrul nisip alb este furat. Turiştii, în mare parte veniţi din afara Italiei, dar şi unii italieni, pun nisipul în sticle pentru a-l păstra ca amintire sau a-l vinde online, transmite News.ro

Nisipul și scoicile furate, recuperate de autorități

Autorităţile din Sardinia, care anchetează furtul de nisip şi scoici, au monitorizat aeroporturile şi porturile, dar şi site-urile pe care s-ar putea vinde ilegal nisipul.

Poliţia a anunţat că nisipul, scoicile şi pietrele luate de pe plaje de turişti au fost duse înapoi în zonele de unde s-au furat.

Pierluigi Cocco, om de ştiinţă care locuieşte în Cagliari, a declarat că plajele sunt motivul principal care îi atrag pe turişti în Sardinia şi că unii oameni iau nisip ca să aibă “o amintire preţioasă”. Însă el a subliniat că luarea nisipului contribuie la micşorarea plajelor în timp, ceea ce ar reprezenta o ameninţare pentru mediu.

În 2019, un cuplu de francezi care vizita Sardinia a fost prins cu 40 de kilograme de nisip în maşină. Cei doi au spus că au vrut să ducă nisipul acasă ca suvenir şi că nu şi-au dat seama că au comis o ilegalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Amenzi de până la 3.000 de euro pentru oamenii care au luat nisip şi scoici de pe plaja din Sardinia