Antena Meniu Search
x

Foto Bărbat condamnat la 19 ani de închisoare, după ce a ucis copilul iubitei, un băieţel de aproape doi ani, în UK. Femeia era la coafor: "O să regret toată viaţa"

Durere fără margini pentru mamă care retrăieşte clipele teribile în care a aflat că „puişorul” ei a murit, iar ea nu i-a fost alături să îl poată salva. Băieţelul de un an şi 10 luni a fost ucis de iubitul ei, în timp ce femeia se afla la salon. A povestit acum despre „durerea insuportabilă” şi despre vina pe care are de gând să şi-o poarte toată viaţa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.03.2021, 15:22

Jonathan Simpson (stânga), Jacob(mijloc) şi mama lui Emma Marshall (dreapta)
Mama lui Jacob, Emma Marshall, a lăsat în lacrimi mai mulți membri ai juriului în timp ce a citit o declarație emoționantă. Jonathan Simpson (stânga), 25 de ani, a fost închis pentru cel puțin 19 ani la Liverpool Crown Court. - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Jonathan Simpson, în vârstă de 25 de ani, a primit sentinţa de minimum 19 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru uciderea micuţului Jacob Marshall, găsit grav rănit în casa mamei sale din Speke, Liverpool.

Copilul a fost dus de urgenţă la spital în data de 12 iulie 2019, dar a murit a doua zi. Avea extrem de multe răni, dar şi o lovitură în zona capului, care s-a dovedit a-i fi fatală.

Astăzi, mama lui Jacob, Emma Marshall, şi-a vărsat lacrimile amare în faţa juraţilor, în sala de judecată Liverpool Crown Court, printr-o declaraţie complet emoţionantă, începând prin a spune că atunci când fiul ei s-a născut în septembrie 2017 a fost „cea mai fericită zi din viața ei”.

Mama: Nu voi uita niciodată cuvintele pe care mi le-a spus chirurgul

Pe acelaşi subiect

Şi-a descris copilul ca pe un „băiețel fericit, plin de viață”, adăugând: „Avea propriile lui căi prin care să facă năzbâtii, dar avea cel mai larg zâmbet pe care îl văzusem vreodată” şi mărturisind că faptul că a ales în acea zi să meargă să îşi tundă părul este un lucru pe care „îl va regreta tot restul vieţii”.

„Îi plăceau filmele Disney, chiar dacă nu se putea hotărî niciodată pe care să îl vizioneze. Îi plăceau dulciurile şi sucurile şi mânca întotdeauna tot din farfurie, ba chiar îi cerea şi fratelui său dacă nu se sătura. Se înţelegeau foarte bine ca fraţi, dar şi cu oricine care îi ieşea în cale, era un băieţel atât de fericit. Voi regreta că l-am lăsat pe Jacob cu Jonathan Simpson pentru tot restul vieții mele” a spus Emma.

Nu şi-a putut stăpâni lacrimile, curgându-i şiroaie în timp ce vorbea despre ce s-a întâmplat în ziua de 12 iulie 2019, adăugând în faţa instanţei că viața ei „s-a schimbat pentru totdeauna”.

„Mă aflam la coafor, îmi făceam părul, lucru pe care nu îl făceam foarte des, când am primit un telefon de la sora mea care îmi spunea că trebuie să ajung imediat la spital. Nu mi-am dat seama de gravitatea stării lui Jacob, întrucât atunci când Jonathan mi-a spus că se întâmplase ceva, el a redus toată situaţia ca nefiind una extremă. Abia când am ajuns la spital mi-am dat seama cât de gravă era starea lui Jacob, era deja în operație. Nu ştiu ce se întâmpla, era insuportabil, tot ce voiam erau răspunsuri privind starea lui şi dacă este bine” a continuat Emma, mama băieţelului.

Momentul în care medicii i-au spus că nu mai pot face nimic pentru a-l salva pe copilul de aproape doi anişori a dărâmat-o. Era vestea pe care niciun părinte nu vrea să o audă vreodată.

„Nu pot descrie durerea pe care am simțit-o, întreaga mea lume s-a destrămat în acel moment. Nu voi uita niciodată cuvintele chirurgului din acea zi: mi-a spus că era chirurg de 17 ani și că a fost cea mai gravă leziune pe care a văzut-o vreodată, imediat ce a început operaţia ştia că nu va putea face nimic să-l salveze. Aceste cuvinte vor rămâne în mintea mea pentru totdeauna” a mai spus femeia.

Juraţii au început să plângă în timpul declaraţiei făcute de mamă

Unii dintre jurați au început să plângă în instanţă, în timpul declaraţiei făcute de Emma, asemenea membrilor familiei lui Jacob. Suspectul, în schimb, asculta totul fără să afişeze nici măcar o emoţie.

„Când mi-au spus că este timpul să îmi iau adio, întreaga mea lume s-a năruit. Cuvintele nu pot descrie cum m-am simțit când l-am ținut pe Jacob în brațe, așteptând ca băiețelul meu să îşi dea ultima suflare. L-am privit în timp ce buzele şi vârful degetelor i s-au făcut albastre. Conștientizarea faptului că nu se va mai întoarce niciodată, că nu voi ajunge niciodată să-l văd crescând mi-a frânt inima, am fost devastată, dincolo de orice credință”.

Jacob a fost dus la spital după ce o ambulanţă a fost chemată la domiciliul din Belsford Way, pe 12 iulie, dar a murit a doua zi, în ciuda eforturilor depuse de medici. 

„Vreau să știu ce s-a întâmplat cu Jacob, dar, în același timp, nu vreau să știu, pentru că nu pot suporta gândul că Jacob s-a speriat, poate că a cerut ajutor sau mi-a strigat numele, dacă a fost conștient de ceea ce i s-a întâmplat sau dacă a suferit enorm și nu știu dacă aș putea suporta informaţiile astea” a continuat mama.

Bărbatul a refuzat să recunoască care a fost motivul crimei

Judecătorul Andrew Menary, din Liverpool, a declarat că Simpson, care a fost condamnat în trecut şi pentru alte 31 de infracţiuni, a avut mai multe variante a ceea ce s-a întâmplat în sumbra zi, dar toate erau neadevărate.

„Numai tu știi exact ce ai făcut în după-amiaza aceea pentru a-l răni pe Iacob în acest fel și ai ales, cu cruzime și lașitate, să păstrezi acest secret tulbure. În schimb, ai mințit din nou şi din nou cu privire la cauza morții lui” a declarat judecătorul.

Simpson, originar din Winsford, în Cheshire, s-a mutat cu Emma Marshall în iunie 2019, după ce începuseră o relaţie cu câteva luni înainte. Ea lăsase copilul în grija lui pentru câteva ore, ca să poată merge la coafor.

Judecătorul care i-a oferit sentinţa a menţionat că „deși, fără îndoială, se va învinui mereu pentru acea decizie, nu ar fi putut ști niciodată că există o latură mult mai întunecată a personalității lui. Nu ai arătat o notă de regret sau remușcări cu privire la vreun aspect al cazului, în afară de furia legată de faptul că ai fost arestat”. A mai spus că presupune că bărbatul a acţionat la nervi când a comis crima, în caz contrar, rănile ar fi fost mai calculate, potrivit Daily Mail.

Într-o declarație citită în fața instanței, bunica lui Jacob, Christine Parkinson, l-a descris pe Simpson drept un „monstru”: „Jonathan Simpson ne-a luat băiețelul şi ne-a lăsat cu inima frântă. Era un copil nevinovat, avea toată viaţa înainte”

Bărbatul va petrece acum ani grei de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bărbat condamnat la 19 ani de închisoare, după ce a ucis copilul iubitei, un băieţel de aproape doi ani, în UK. Femeia era la coafor: "O să regret toată viaţa"