Antena Meniu Search
x

Un bărbat a dormit două luni pe străzi ca să afle cât câștigă un cerșetor

Un bărbat a dormit pe străzi timp de două luni, pentru a afla cât câștigă un cerșetor. Experiența sa inedită a fost inclusă și într-un documentar făcut în Marea Britanie.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 10.03.2019, 18:17

Un bărbat a dormit pe străzi timp de două luni, pentru a afla cât câștigă un cerșetor. Experiența sa inedită a fost inclusă și într-un documentar făcut în Marea Britanie.

Ed Stafford, fost căpitan în armata britanică, a renunțat la viața sa pentru 60 de zile, ca să intre în pielea unui om al străzii. Curios să vadă cum se descurcă un cerșetor, el a dormit pe străzile din 3 orașe britanice, Glasgow, Manchester și Londra.

Britanicul dezvăluie că, la început, s-a temut că va slăbi considerabil cât va trăi ca om al străzii. El spune însă că a avut surpriza de a descoperi că sunt surse de mâncare din belșug. Mai ales din partea asociațiilor de voluntari care vin să îi ajute pe oamenii fără adăpost.

”În Glasgow, am văzut 26 de voluntari care au venit cu mâncare într-o noapte, deși erau doar două persoane în zonă care dormeau pe străzi. Chiar am întâlnit un om al străzii care se plângea în public că i s-a dat multă mâncare”, povestește bărbatul.

Cât câștigă un cerșetor

Fostul căpitan a încercat să vadă și cât câștigă un cerșetor, iar rezultatul a fost surprinzător și în acest caz. Potrivit lui Ed Stafford, în Londra, un cerșetor câștigă între 100 și 200 de lire sterline într-o seară.

Bărbatul susține că a văzut un cerșetor strângând 20 de lire într-o jumătate de oră, însă a dat banii pe droguri.

Ed Stafford cu o pancardă cu numărul de zile petrecute în stradă

Potrivit The Mirror, experiența de om al străzii a lui Ed Stafford este și subiectul unui documentar, care a fost făcut de postul tv britanic Channel4

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a dormit două luni pe străzi ca să afle cât câștigă un cerșetor