Antena Meniu Search
x

Bărbat eliberat după ce a făcut 32 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, în Statele Unite ale Americii

Un bărbat din Statele Unite ale Americii a fost eliberat după ce a făcut 32 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 27.05.2021, 11:06

Eliberarea din închisoare a bărbatului, motiv de bucurie pentru apropiaţi
Eliberarea din închisoare a bărbatului, motiv de bucurie pentru apropiaţi - WMU-Cooley Law School via Daily Star
  • Bărbatul poate primi compensaţii de 1,6 milioane de dolari.

Gilbert Lee Poole Jr. a fost condamnat la închisoare în 1989, pentru o crimă pe care ar fi comis-o în 1988, însă, la trei decenii distanţă, autorităţile americane şi-au dat seama că bărbatul a fost condamnat în mod eronat la închisoare.

La sfârşitul anilor '80, Gilbert Lee Poole Jr. a fost găsit vinovat de uciderea lui Robert Mejia. Victima a fost înjunghiată mortal, iar trupul neînsufleţit a fost descoperit pe un câmp din Pontiac, Michigan.

Conform Daily Star, Gilbert Lee Poole Jr. a fost condamnat în baza unei declaraţii date de fosta sa iubită, care le-a spus procurorilor că bărbatul şi-ar fi recunoscut fapta, dar şi în baza unei analize efectuate asupra unei urme de muşcătură de pe corpul victimei.

Ajuns după gratii, Gilbert Lee Poole Jr., care avea doar 24 de ani la momentul condamnării, s-a apucat să înveţe şi să studieze legile în vigoare, în speranţa că îşi dovedeşte nevinovăţia. Iar inevitabilul s-a produs în 2015, când magistraţii de la Curtea de Apel din Michigan au decis redeschiderea cazului, după ce probele ADN au demonstrat că la faţa locului s-au descoperit urme de sânge de la altă persoană, nici victima şi nici presupusul asasin, Gilbert Lee Poole Jr., neavând grupa de sânge respectivă.

Pe acelaşi subiect

Unul dintre procurorii implicaţi în acest caz a precizat că Robert Mejia s-a luptat cu o altă persoană în noaptea respectivă, într-o pădure, şi că acea persoană l-ar fi ucis pe Mejia şi i-ar fi abandonat trupul neînsufleţit pe câmpul din Pontiac.

Bărbatul condamnat pe nedrept pentru crimă, compensaţii de 1,6 milioane de dolari

Gilbert Lee Poole Jr., acum în vârstă de 56 de ani, a precizat că "întotdeauna am crezut că îmi pot dovedi nevinovăţia, dar am reuşit abia în momentul în care am început să cred în Dumnezeu, iar acesta a trimis o armată de îngeri care să se uite peste reguli şi regulamente şi să-l apere pe cel care arde în furnal deşi locul său nu este acolo".

La câteva ore după decizia magistraţilor de a-l achita pe Gilbert Lee Poole Jr., bărbatul a fost eliberat din închisoarea din Jackson, Michigan. Gilbert Poole Jr. urmează să decidă dacă depune cerere pentru a primi compensaţii pentru anii petrecuţi în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. 

Conform legilor în vigoare din statul Michigan, bărbatul ar putea fi răsplătit cu câte 50.000 de dolari pentru fiecare an petrecut în închisoare, ceea ce înseamnă că poate primi compensaţii de aproximativ 1,6 milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Bărbat eliberat după ce a făcut 32 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, în Statele Unite ale Americii