Antena Meniu Search
x

Românul care a înjunghiat mortal un conaţional în Anglia, pentru că nu vorbea limba română la cină, a fost condamnat la ani grei de închisoare

Vasile, un român în vârstă de 61 de ani şi stabilit de mai mult timp în Anglia, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce, în decembrie 2019, a înjunghiat mortal un conaţional.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.05.2021, 17:43

Victima lui Vasile avea 49 de ani
Vasile a comis oribila crimă în decembrie 2019 - Barking and Dagenham Post
  • Românul condamnat la închisoare în Anglia a comis crima în decembrie 2019.

Tragedia s-a petrecut pe 14 decembrie 2019, într-o casă de pe Marlborough Road, şosea situată în Dagenham, o suburbie aflată în estul Londrei. Conform Evening Standard, la momentul respectiv, în casa respectivă a fost organizată o cină de Crăciun la care să participe mai mulţi români stabiliţi în Anglia.

La un moment dat, şi pe fondul consumului excesiv de alcool, Vasile şi-a pierdut cumpătul pentru că Viorel Ştefan, un bărbat de 49 de ani, şi un alt invitat la cina respectivă au început să vorbească în ucraineană, cei doi provenind dintr-o zonă din România unde există o puternică influenţă ucraineană.

Enervat la culme că nu poate să înţeleagă ce discută cei doi bărbaţi, Vasile a început să-i apostrofeze, solicitându-le să vorbească în limba română. Spiritele au degenerat şi s-a lăsat cu vărsare masivă de sânge, în ciuda faptului că o femeie de 55 de ani a încercat să aplaneze conflictul.

Românul avea o alcoolemie de 2,8 la mie când a comis crima din Anglia

Pe acelaşi subiect

Vasile a pus mâna pe un cuţit, a înjunghiat-o pe femeia de 55 de ani în mână şi l-a înjunghiat pe Viorel Ştefan de două ori în spate. Femeia a fost transportată în stare gravă la spital şi şi-a revenit după un timp îndelungat. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru Viorel Ştefan, care a murit la locul în care s-a produs atacul.

Românul din Anglia a fost reţinut pe loc şi a ajuns după gratii. Analizele efectuate atunci au arătat că românul avea o alcoolemie de 2,8 la mie în momentul în care a comis oribila crimă.

Vasile a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de omor şi vătămare corporală gravă. A fost trimis în judecată, iar în noiembrie anul trecut şi-a recunoscut faptele, în special pentru a primi o pedeapsă mai blândă. În cele din urmă, Vasile a fost condamnat la 10 ani de închisoare, perioadă din care ar urma să se scadă pedeapsa petrecută în arest preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Românul care a înjunghiat mortal un conaţional în Anglia, pentru că nu vorbea limba română la cină, a fost condamnat la ani grei de închisoare