Antena Meniu Search
x

Paul Alexander, care a stat închis într-un "plămân de fier", timp de 70 de ani, a murit. Era paralizat de la gât în jos din cauza poliomielitei

Paul Alexander, americanul care a trăit timp de 70 de ani într-un "plămân de fier", după ce a contractat o boală teribilă, a murit la vârsta de 78 de ani, potrivit Sky News.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 19:59

Bărbatul care a stat închis într-un "plămân de fier", timp de şapte decenii, a murit. Paul era paralizat de la gât în jos, din cauza poliomielitei
Bărbatul care a stat închis într-un "plămân de fier", timp de şapte decenii, a murit. Paul era paralizat de la gât în jos, din cauza poliomielitei - Go FundMe

În vara anului 1952, la vârsta de 6 ani, Paul a contractat poliomielita, care l-a lăsat paralizat de la gât în jos. A fost transportat de urgenţă la spital, apoi s-a trezit într-un cilindru de fier, unde avea să-şi petreacă întreaga viaţă. 

Paul a murit pe 12 martie, potrivit unei informaţii publicate pe pagina sa de pe platforma GoFundMe. "Paul Alexander, bărbatul din plămânul de fier, a murit. După ce a supravieţuit poliomielitei în copilărie, a trăit şapte decenii într-un cilindru de fier. În tot acest timp, Paul a frecventat colegiul, a devenit avocat şi un autor consacrat". 

După ce a învăţat să respire pe cont propriu, americanul putea să iasă din cilindru timp de câteva ore şi folosea un sistem improvizat cu un băţ de plastic, un stilou şi o tastatură pentru a comunica cu ceilalţi. 

În ultimii ani, starea sa de sănătate s-a deteriorat, suferind de dureri ale membrelor inferioare şi de o infecţie respiratorie. Într-un interviu pentru The Guardian, în aprilie 2020, Paul şi-a exprimt îngrijorarea cu privire la pandemia, făcând o paralelă între epidemie de poliomielită din anii 50 din SUA şi cazurile Covid. "Mă sperie". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Paul Alexander, care a stat închis într-un "plămân de fier", timp de 70 de ani, a murit. Era paralizat de la gât în jos din cauza poliomielitei