Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bărbatul care şi-a omorât din gelozie iubita, cu mai multe lovituri de cuţit, a primit închisoare pe viaţă, în UK: „Mă simt îngrozitor. N-ar fi trebuit să o fac niciodată”

Bărbatul orbit de gelozie care şi-a omorât în chinuri cumplite iubita, cu mai multe lovituri de cuţit, a primit închisoare pe viaţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.05.2021, 14:45

Lewis Crofts a înjunghiat-o în repetate rânduri pe Kimberley Deakin în timpul atacului sălbatic din Stoke-on-Trent. Rudele dărâmate de durere spun că bărbatul le-a distrus familia.

„Îmi fierbe sângele în vene, ne-a sfâşiat familia. Nu numai că mi-am pierdut sora, ci mi-am pierdut cea mai bună prietenă. Nu a murit din cauze naturale, ci de mâna unui monstru malefic” a mărturisit sora tinerei mame ucise fără milă, relatând clipele teribile prin care a trecut când a aflat vestea şocantă.

Gelozia, motivul crimei

Lewis Crofts, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat după ce a înjunghiat-o în repetate rânduri pe Kimberley. „Trebuie să mă ajuți. Trebuie să-mi iei copiii” a urlat cu disperare femeia în timpul atacului, în încercarea de a-l face pe criminal să se oprească.

Vecinul Philip O'Neil a auzit urletele tinerei şi cu mult curaj a itnrat în casă pentru a salva copilul mamei de 29 de ani, motrivit Mirror.

Când au ajuns paramedicii şi au întrebat-o pe Kimberley cine i-a făcut rănile, victima a răspuns: „Iubitul meu”

A fost dusă de urgenţă la Spitalul Universitar Royal Stoke, dar a intrat în stop cardiac în ambulanţă, fiind declarată moartă la scurt timp după sosire, la ora 18.04, aproape două ore mai târziu după ce a fost atacată, pe 6 noiembrie anul trecut.

Crofts fugise de la fața locului cu mașina lui Kimberley, dar a fost oprit de poliţie pe A14 în Northamptonshire la ora 18.31 după ce s-a oprit să cumpere vodcă de la un magazin. Depăşise limita vitezei legale de conducere, despre care a spus poliţiei: "Am făcut ceea ce am făcut. Este foarte simplu".

Luna trecută bărbatul a pledat vinovat pentru crimă, cu doar câteva zile înainte de începerea procesului.

Condamnându-l la închisoare pe viață cu o perioadă minimă de 16 ani și nouă luni, judecătoarea Kristina Montgomery a spus:

„A fost o infracțiune foarte gravă. Ai luat viața unei mame mult iubite într-un mod brutal și ai părăsit-o ca să scapi, în timp ce a primit ajutorul vecinilor. În zilele premergătoare îi bănuiai infidelitatea. Suspiciunile tale potrivit cărora fusese în străinătate alături de tatăl copilului ei ţi-au fost confirmate. Ai înjunghiat-o în maxilar și de două ori în trunchi. Ai ucis-o în ceea ce ar fi trebuit să fie sanctuarul propriei case" a declarat judecătoarea Kristina Montgomery, condamnându-l la închisoare pe viață cu o perioadă minimă de 16 ani și nouă luni până la dreptul de reevaluare.

După condamnare, mama femeii, Davina Kirkland, şi partenerul ei, Wayne Parker, au spus că indiferent de sancţiune, familia lor va rămâne sfâşiată de durere: "Ziua în care copilul meu a fost luat dintre noi a fost cel mai greu lucru pe care l-am avut de înfruntat vreodată. Tuturor ne este dor de ea teribil şi sper ca justiţia şi decizia de astăzi să o ajute să îşi găsească odihna veşnică”.

Tatăl biologic, John, precum şi mama ei vitregă, Vicki Deakin, au adăugat: „Kim a fost piatra familiei noastre. Nu va fi niciodată suficientă justiție, dar știm că ne va păzi pe toţi de sus"

Potrivit datelor oferite în isntanţă, Lewis Croft devenise gelos pentru că o bănuia pe Kimberley de o eventuală împăcare cu fostul ei iubit, tată al copiilor, Matthew Bloor.

Conform procurorului Ed Vickers, QC, bărbatul, originar din Bournemouth, și-a contactat prima dată victima după ce s-a întâlnit în căsătorie cu domnul Bloor în vacanță în Turcia, care a dezvăluit că are o relație cu Kimberley.

Până la sfârșitul lunii septembrie, femeia le povestise prietenilor că se săturase de toate certurile pe care le aveau. În octombrie, a început să facă căutări pe internet, cum ar fi „Cum să oprești paranoia”, „tulburarea bipolară” și „anxietatea”.

În urma autopsiei, medicii legişti au dezvăluit plăgri ănjunghiate pe obrazul stâng, precum şi o tăietură de 9 cm în ţesutul gâtului, pe lângă alte nouă răni semnificative, toate dovedindu-se a fi fatale.

Criminalul regretă fapta

Avocatul apărării, Jeremy Wainwright, a spus că inculpatul nu are antecedente de infracțiuni violente: „Avusese săptămâni în care se considera paranoic, era supărat. A pierdut controlul. În mintea lui nu s-a format o intenție de a o ucide, iar racția lui când a aflat despre decesul ei dovedește acest lucru. De îndată ce l-am văzut a spus: ‘Vreau să pledez vinovat de crimă’. Acestea au fost cuvintele sale: ‘Mă simt îngrozitor pentru că am luat viața cuiva. Nu ar fi trebuit să o fac niciodată. Știu că decesul are consecințe oribile pentru familia ei."

Într-o declarație de impact a victimei, unchiul ei Craig Deakin a spus: "Viața noastră s-a schimbat pentru totdeauna. Suntem trişti în fiecare zi. Nu putem dormi fără să avem coșmaruri" a declarat Craig Deakin, menţionând că familia este complet devastată: „Vom fi întotdeauna așa”.

„Nu mai sunt eu însămi. Nu mai pot să zâmbesc, de ce ar trebui? Lewis Crofts îmi face sângele să fiarbă. El mi-a sfâșiat familia” a conchis Britanny Deakin, sora victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Bărbatul care şi-a omorât din gelozie iubita, cu mai multe lovituri de cuţit, a primit închisoare pe viaţă, în UK: „Mă simt îngrozitor. N-ar fi trebuit să o fac niciodată”