Antena Meniu Search
x

Video Bărbatul din Rusia care a spus "Nu" mobilizării lui Putin. "Mai bine ajung la închisoare decât să lupt în Ucraina"

În oraşul rus Podporojie, la aproximativ 800 de kilometri de Moscova, oficialii militari s-au adunat să decidă soarta lui Mihail Ashichev, un localnic pe care autorităţile vor să-l trimită pe front, în Ucraina. Doar că bărbatul nu este de acord: "Mai bine ajung la închisoare decât să lupt în Ucraina".

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 18:43

Bărbatul din Rusia care a spus "Nu" mobilizării lui Putin
Bărbatul din Rusia care a spus "Nu" mobilizării lui Putin - Captură video

"Nu sunt pacifist. Dacă o altă ţară ar încerca să-mi ocupe pământurile natale sau ar comite acte de agresiune împotriva Rusiei, m-aş înrola imediat în armată, fără să aştept niciun apel de mobilizare la arme. Dar în acest caz nu consider că există vreo ameninţare la adresa Rusiei", spune Mihail Ashichev, potrivit BBC. "Ţara noastră este în pericol", îl contrazice unul dintre oficiali, moment în care Mihail îi răspunde: "Rusia nu a fost în pericol înainte de 24 februarie (n.r. data la care a început războiul Rusia - Ucraina)".

Mihail a refuzat mobilizarea în armata rusă

Mihail are 34 de ani şi e de meserie mecanic. Insistă că nimeni nu-l poate obliga să lupte în Ucraina dacă nu doreşte acest lucru: "În timp ce stăteam acolo, în faţa lor, şi spuneam toate acestea, eram teribil de agitat. Dar când am urmărit filmarea, am văzut opusul: teama din ochii celor care mă ascultau. Cred că se simţeau aşa pentru că sunt obişnuiţi să trateze oamenii ca pe obiecte pe care le pot muta dintr-o parte în alta, după bunul plac. Şi apoi am apărut eu, care am spus tot ce gândeam", povesteşte cetăţeanul rus. "Au urmat ameninţările: Vom anunţa poliţia şi vor începe investigaţii, mi-au spus. Am impresia că aceşti oameni sunt îngroziţi de ideea că ar putea pierde controlul", crede Mihail.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform spuselor lui Vladimir Putin, peste 202.000 de rezervişti ruşi au fost chemaţi la arme după ce Kremlinul a declarat "mobilizare parţială", luna trecută. "Oamenii din jurul meu sunt îngroziţi de mobilizare. Acum, asta ne afectează pe toţi", adaugă Mihail Ashichev. Pentru decizia sa, bărbatul a primit atât laude, cât şi critici în mediul online. În vreme ce unii l-au acuzat de laşitate, alţii i-au aplaudat, dimpotrivă, curajul de a se opune apelului autorităţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Bărbatul din Rusia care a spus "Nu" mobilizării lui Putin. "Mai bine ajung la închisoare decât să lupt în Ucraina"