Antena Meniu Search
x
LIVE

Bebeluș român de nici o lună de zile, găsit mort în Italia. Micuțul s-a stins în pătuț, s-ar fi asfixiat după alăptare

Sfârșit tragic pentru un bebeluș de numai 18 zile, în Guardia Sanframondi, o comună din provincia Benevento, regiunea Campania, Italia. Băiețelul a fost găsit fără suflare chiar de mama lui, o tânără româncă în vârstă de 22 de ani.

De Veronica Micu la 20.09.2021, 15:03
Bebeluș român de nici o lună de zile, găsit mort în Italia. Micuțul s-ar fi asfixiat în pătuț, după alăptare - istockphoto.com / imagine ilustrativă

Tragedia s-a produs vineri noapte, însă copilașul a fost găsit mort de mama lui abia sâmbătă dimineață. În stare de șoc, tânăra de 22 de ani a chemat echipajele de prim-ajutor, însă încercările disperate ale medicilor de a salva viața copilului au fost în zadar.

Surse din anchetă, citate de publicația Il Mattino, susțin că moartea bebelușului ar fi survenit prin asfixiere, cel mai probabil după ce acesta a fost alăptat în timpul nopții. Trupul neînsuflețit a fost trasnferat la morga spitalului San Pio din Benevento, unde va fi efectuată autopsia. Rezultatul necropsiei, dar și mărturia mamei vor clarifica, cel mai probabil, cum s-a produs nenorocirea.

Micuțul Nicolas, plâns pe rețelele de socializare

Bebelușul Nicolas fusese înscris în registrul civil la numărul 1 din Piazza Municipio și, prin urmare, era cetățean al Guardia Sanframondi cu toate drepturile.

Pe acelaşi subiect

Vestea morții tragice a copilașului s-a răspândit rapid în comunitate, micuțul fiind plâns prin sute de mesaje postate pe paginile rețelelor de socializare.

"Am aflat ce s-a întâmplat și cred că pot reprezenta sentimentul întregii noastre comunități. Suntem aproape de mamă, după această dramă care ne afectează îndeaproape, și ne rugăm pentru această viață foarte tânără care nu mai există", a declarat primarul Raffaele Di Lonardo.

O fetiță româncă de 36 de zile, găsită fără suflare de mama ei, tot în Italia

În urmă cu un an, procurorii din Italia au declanşat o investigaţie, după ce o fetiță de numai 36 de zile a fost găsită moartă în casa familiei din orașul Bari. Părinții copilei au fost cei care au făcut macabra descoperire. Oamenii au chemat ambulanța, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea micuței, fiind nevoiți să declare decesul.

Atunci, fetița a fost victima "Sindromului de Moarte Subită a Sugarului" (Sindrome della Morte improvvisa del lattante sau SIDS).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Bebeluș român de nici o lună de zile, găsit mort în Italia. Micuțul s-a stins în pătuț, s-ar fi asfixiat după alăptare