Antena Meniu Search
x

Video Beijing, orașul miliardarilor. 100 dintre cei mai bogați oameni ai lumii au afaceri în capitala Chinei

Capitala miliardarilor este Beijing. 100 dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, cu averi pe care puţini dintre noi ni le putem imagina, au afaceri în capitala Chinei. În fruntea clasamentului este un magnat care a transformat apa îmbuteliată într-o adevărată mină de aur.

de Redactia Observator

la 10.04.2021, 20:59

Vezi și
  • Fondatorul reţelei Tik Tok şi directorul site-ului de cumpărături Alibaba sunt şi ei în top

Districtul de afaceri din Beijing este epicentrul miliardarilor. Cei mai bogaţi oameni din China şi-au stabilit aici sediile companiilor. Cu o avere estimată la 68 de miliarde de dolari, Zhong Shanshan este cel mai bogat om al Chinei. Şi-a clădit un imperiu pe apă îmbuteliată. A renunţat la şcoală după primii ani, a lucrat în construcţii, a fost vânzător şi chiar jurnalist. 

Ma Huateng, om de afaceri: Suntem optimişti cu privire la viitorul industriei şi sunt mândru să contribui la dezvoltarea afacerilor pe internet. 

Al doilea pe lista bogaţilor e Ma Huateng. A fondat Tencent, una dintre cele mai mari companii de Internet şi tehnologie şi a creat reţeaua de socializare chineză We Chat. Tot de pe urma internetului s-a îmbogăţit şi Colin Zheng Huang. A creat site-ul de cumpărături Pinduoduo. Cu peste 55 de miliarde de dolari în conturi ocupă locul 3 în clasament. Este urmat de rivalul său Jack Ma, unul dintre cei mai controversaţi miliardari ai Chinei. 

Miliardarii Chinei au averi colosale

Pe acelaşi subiect

Jack Ma, fondator Alibaba: Când faci afaceri, nu îţi face griji cu privire la competiţie. Nu există loc pe lumea asta unde să nu existe competiţie. Trebuie să te obişnuieşti cu asta! 

Are o avere de peste 48 de miliarde de dolari, după ce a lansat site-ul Alibaba, de comerţ pe internet, şi au fost ani în care a ocupat chiar şi primul loc în top. Anul trecut a dispărut fără urmă trei luni, după ce a criticat sistemul de reglemetare chinez. Iar azi compania sa a primit o amendă record de 2.75 de miliarde de dolari pentru încălcarea regulilor de monopol. 

ack Ma, fondator Alibaba: În fiecare zi, peste 200 de milioane de oameni fac cumpărături direct de pe telefonul mobil, pe site-ul nostru. 

Cu peste 35 de miliarde de dolari, Zhang Yiming este fondatorul reţelei Tik Tok. Şi-a început afacerea într-un apartament din Beijing, iar în timpul mandatului lui Donald Trump platforma sa a fost mărul discordiei dintre China şi Statele Unite. 

Pandemia a îmbogăţit oamenii de afaceri mai mult ca niciodată. Aproape 500 au devenit miliardari în anul crizei sanitare:

Zhong Shanshan  68,9 miliarde de dolari 

Ma Huateng 65,8 miliarde de dolari 

Colin Zheng Huang 55,3 miliarde de dolari 

Jack Ma 48,4 miliarde de dolari 

Zhang Yiming  35,6 miliarde de dolari 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Beijing, orașul miliardarilor. 100 dintre cei mai bogați oameni ai lumii au afaceri în capitala Chinei