Antena Meniu Search
x

Beijing a detronat New York-ul și a devenit orașul cu cei mai mulți miliardari din lume

Lumea are oficial o nouă capitală a miliardarilor. Pentru prima dată, Beijingul găzduiește mai mulți miliardari decât New York, conform listei anuale a miliardarilor mondiali a Forbes pentru 2021. Astfel, Beijingul devine orașul cu cei mai mulți miliardari din lume.

De Ana Maria Ghiarasim la 07.04.2021, 15:02
Beijing, orașul cu cei mai mulți miliardari din lume
Beijing, orașul cu cei mai mulți miliardari din lume - Shutterstock
  • Beijing are 100 de miliardari, 33 dintre ei fiind adăugați în topul Forbes în 2020.
  • Cel mai bogat este Zhang Yiming, fondatorul companiei-mamă TikTok ByteDance.

Capitala chineză a câștigat 33 de noi miliardari în 2020, aducând totalul la 100 de miliardari, față de 99 de miliardari cât are New York, care a câștigat doar șapte noi miliardari în același interval de timp.

Raportat la numărul total de locuitori, New York City este de aproximativ 40% din dimensiunea Beijingului, cu o populație de 8,4 milioane față de cei aproximativ 21 de milioane din Beijing.

Fondatorul TikTok, cel mai bogat om din Beijing

Cel mai bogat rezident din Beijing este Zhang Yiming, fondatorul companiei-mamă TikTok ByteDance, care valorează 35,6 miliarde de dolari. În New York, fostul primar Michael Bloomberg este cel mai bogat, cu o valoare netă de 59 de miliarde de dolari, scrie Business Insider.

SUA găzduiește de multă vreme mai mulți miliardari decât orice altă țară din lume, dar China începe să câștige teren. Potrivit noului raport Forbes, din China și Hong Kong provin 210 noi miliardari în ultimul an, mai mult decât orice altă națiune.

Cinci orașe din China în top 10 cu cei mai mulți miliardari din lume

Cinci orașe chineze se clasează printre cele 10 orașe cu cei mai mulți miliardari, inclusiv regiunea administrativă specială Hong Kong, pe locul trei cu 80 de miliardari, Shenzhen pe locul cinci cu 68 de miliardari, respectiv Shanghai, pe locul șase, cu 64 de miliardari.

Singurul alt oraș din SUA care ajunge în tot 10 este San Francisco, pe locul opt, cu 48 de miliardari.

Lumea ultra-bogată a devenit și mai bogată anul trecut, în ciuda pandemiei și recesiunii economice. La nivel global, 660 de oameni au devenit miliardari, aducând totalul mondial la 2.755 de miliardari, a căror avere e estimată de 13,1 trilioane de dolari, spune Forbes.

Pandemia i-a îmbogățit pe miliardarii americani

Pandemia de COVID-19 a evidențiat decalajul dintre miliardarii lumii și restul populației. În SUA, averea miliardarilor a crescut cu 44% în timpul pandemiei, iar în aceeași perioadă de timp, 80 de milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă și aproape 8 milioane au căzut pradă sărăciei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Beijing a detronat New York-ul și a devenit orașul cu cei mai mulți miliardari din lume