Antena Meniu Search
x

Video Benjamin Netanyahu, după ce a fost îndepărtat din funcţia de premier al Israelului: "Trebuie să îndepărtăm acest guvern periculos"

Se încheie o eră în Israel. Era Benjamin Netanyahu. Ce părea aproape imposibil a reuşit o coaliţie formată din partide din tot spectrul politic. El va rămâne în opoziţie, în timp ce frâiele ţării vor fi luate de Naftali Bennett. Milionar, tată a patru copii şi fost şef de cabinet al lui Netanyahu, Bennet va rămâne la putere până în 2023. 

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 22:28

Vezi și
  • Naftali Bennet este noul premier al Israelului, după îndepărtarea din funcţie a lui Benjamin Netanyahu.

Un vot la limită a pus capăt erei Netanyahu şi a adus la putere cel mai divers guvern din istoria ţării.

Naftali Bennett, premierul Israelului: Mulţumim, Benjamin Netanyahu, pentru anii în serviciul Israelului şi pentru realizările nenumărate!

Noului premier i-a luat 43 de minute să se facă auzit.

Mai mulţi deputaţi ai dreptei radicale au fost expulzaţi, după ce au întrerupt de mai multe ori discursul lui Naftali Bennet, l-au apostrofat şi chiar huiduit.

Pe acelaşi subiect

Fiul unor imigranţi americani, Bennett a intrat în politică în 2006. Doi ani a fost şeful de cabinet al lui Benjamin Netanyahu, şi tot în mandatele lui a fost, pe rând, ministru al Economiei şi al Educaţiei. În 2018 a format Noua Dreaptă.

La alegerile de pe 23 martie, partidul a câştigat doar şapte locuri în Parlament. Însă rolul decisiv jucat în realizarea schimbării l-a propulsat direct în cea mai importantă funcţie din stat. Bennet va rămâne pentru următorii doi ani în fruntea unei coaliţii care adună partide din tot spectrul politic. Trei de dreapta, două de centru, două de stânga şi, o premieră istorică, unul arab. 

Din 2023, postul lui va fi preluat de actualul ministru de externe, centristul Yair Lapid, care are şi origini româneşti.

Benjamin Netanyahu, fost premier al Israelului: Dacă ne este menit să fim în opoziţie, o vom face cu demnitate, până vom îndepărta acest guvern periculos şi vom reda ţării calea cea dreaptă.

Urmează luni grele pentru atotputernicul Benjamin Netanyahu. Fostul premier, în vârstă de 71 de ani, va trebui să răspundă în instanţă acuzaţiilor de corupţie, fraudă şi abuz de putere. Ca să evite revenirea lui, noua coaliţie plănuieşte să limiteze prin lege la opt ani durata mandatelor unui premier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Benjamin Netanyahu, după ce a fost îndepărtat din funcţia de premier al Israelului: "Trebuie să îndepărtăm acest guvern periculos"