Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Benjamin Netanyahu spune că e "extrem de dezamăgit" de Emmanuel Macron: "Ne-a susținut la început. Acum ia poziţii împotriva intereselor noastre comune"

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat miercuri pentru CNews, că a fost „extrem de dezamăgit” după discuţia cu Emmanuel Macron.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 10:05

Benjamin Netanyahu spune că e "extrem de dezamăgit" de Emmanuel Macron Benjamin Netanyahu spune că e "extrem de dezamăgit" de Emmanuel Macron - Profimedia

"Ne-a sprijinit la începutul războiului şi, încetul cu încetul, am văzut că ia poziţii împotriva intereselor noastre comune. A impus un embargo asupra Israelului. Iranul nu a impus un embargo asupra Hezbollah sau Hamas", a continuat el.

Săptămâna trecută, comentariile făcute de şeful statului francez despre premierul israelian au provocat controverse. Potrivit unei relatări din Le Parisien, confirmată apoi de BFMTV, Emmanuel Macron ar fi declarat la ultima reuniune a Consiliului de Miniştri din 15 octombrie că "Netanyahu nu ar trebui să uite că ţara sa a fost creată printr-o decizie a ONU".

Netanyahu se declară "extrem de dezamăgit" de Emmanuel Macron

Articolul continuă după reclamă

O afirmaţie eronată, potrivit lui Benjamin Netanyahu, pentru care războiul din 1948 a creat Israelul, nu o decizie a ONU.

"Un memento pentru preşedintele Franţei: nu rezoluţia ONU a fost cea care a creat statul Israel, ci mai degrabă victoria obţinută în războiul de independenţă cu sângele luptătorilor eroici, dintre care mulţi erau supravieţuitori ai Holocaustului, în special din regimul Vichy din Franţa", a declarat atunci Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

Această confruntare între cei doi lideri are loc într-un context de mare tensiune între Forţa Interimară a Naţiunilor Unite în Liban (UNIFIL) şi statul evreu. La 13 octombrie, forţa ONU a denunţat "încălcările şocante" ale poziţiilor sale de către Israel, raportând că două tancuri Tsahal au intrat duminică "în forţă" pe una dintre poziţiile sale. La rândul său, Israelul cere ca UNIFIL să părăsească sudul Libanului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Ştiri externe » Benjamin Netanyahu spune că e "extrem de dezamăgit" de Emmanuel Macron: "Ne-a susținut la început. Acum ia poziţii împotriva intereselor noastre comune"