Antena Meniu Search
x

Benoit Hamon, candidatul surpriză al Partidului Socialist francez la alegerile prezindeţiale

Partidul socialist francez şi-a desemnat candidatul la preşedinţie, iar numele acestuia este o surpriză. Fostul ministru al educaţiei Benoit Hamon l-a învins, fără drept de apel, în alegerile primare pe fostul şef al guvernului, Manuel Valls.

Vezi și

Partidul socialist francez şi-a desemnat candidatul la preşedinţie, iar numele acestuia este o surpriză. Fostul ministru al educaţiei Benoit Hamon l-a învins, fără drept de apel, în alegerile primare pe fostul şef al guvernului, Manuel Valls.

În al doilea tur al alegerilor primare din partidul socialist, Benoît Hamon a primit peste 58 la sută din voturi şi, astfel, l-a învins pe cel ce i-a fost şef, Manuel Valls. Ziarul Le Monde consideră că Hamon şi-a luat, astfel, revanşa după ce, în 2014, a fost nevoit să demisioneze din guvernul condus de Valls, deoarece nu mai era de acord cu politica sa economică. 

-Astăzi, stânga îşi înalţă capul, îşi întoarce faţa spre viitor şi vrea să câştige.

În vârstă de 49 de ani, Benoît Hamon aparţine aripii stângi a partidului socialist. El a atras voturile militanţilor prin două propuneri care pot părea şocante: reducerea săptămânii de lucru şi instituirea unui "venit universal de bază" pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani. Suma ar putea ajunge la 750 de euro. Hamon susţine că acestea sunt soluţii pentru scăderea numărului de locuri de muncă, datorită noilor tehnologii. Manuel Valls, care are o orientare mai centristă, i-a oferit totuşi sprijin fără rezerve, după anunţarea rezultatelor.    

-Benoît Hamon este, de acum, candidatul familiei noastre politice şi trebuie să ducă la bun sfârşit frumoasa misiune de a ne uni. Doresc să-i urez mult noroc.

Hamon a chemat toţi candidaţii cu opinii de stânga să se unească pentru a întruni majoritatea la alegerile prezidenţiale şi la cele legislative, care vor urma. Dar este puţin probabil ca apelul său să aibă succes, mai ales că alţi oameni politici stau mult mai bine în sondaje. Cele mai mari şanse de a se califica în turul doi le au, în prezent, lidera extremei drepte Marine Le Pen şi candidatul de centru-dreapta François Fillon, acuzat, însă, în ultimul timp, că şi-ar fi plătit ilegal soţia din fonduri bugetare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Benoit Hamon, candidatul surpriză al Partidului Socialist francez la alegerile prezindeţiale