Antena Meniu Search
x

Bilanţ negru după prăbuşirea gheţarului Marmolada, din Alpi: 10 morți, 1 dispărut, 7 răniți

10 morți, 1 dispărut, 7 răniți. Acesta este - deocamdată - bilanțul oficial al prăbușirii dramatice a unei mari părți a ghețarului Marmolada, care s-a desprins duminică, la o altitudine de peste 3.000 de metri, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 17:48

Bilanţ negru după prăbuşirea gheţarului Marmolada, din Alpi: 10 morți, 1 dispărut, 7 răniți
- ANSA

Joi dimineață, căutările au început din nou. Potrivit rapoartelor citate de Il Corriere, salvatorii au găsit rămășițe care aparțin celei de-a 10-a victime. Bilanțul se ridică astfel la 10 victime - și încă o persoană dispărută. La rândul lor, carabinierii au început să adune înregistrări video ale prăbușirii unei bucăți din ghețarul Marmolada și să audieze oameni, mărturii care vor fi de asemenea colectate în zilele următoare. Atunci când este posibil, vor fi audiate și persoanele rănite.

Între timp, numărul victimelor identificate a crescut la 6. Părinții a doi cetățeni din Cehia care au ajuns joi la Canazei, însoțiți de autoritățile consulare din țara lor, și-au recunoscut copiii. O mare parte a Italiei a fost afectată de un val de căldură la începutul verii, iar oamenii de știință au declarat că schimbările climatice au făcut ca ghețarii, până acum stabili, să devină mai imprevizibili. Ghețarul din Alpi s-a prăbușit duminică, declanșând o avalanșă de gheață și roci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bilanţ negru după prăbuşirea gheţarului Marmolada, din Alpi: 10 morți, 1 dispărut, 7 răniți