Antena Meniu Search
x

Video Bilanţul victimelor de pe gheţarul Marmolada creşte la nouă morţi. Anunţul autorităţilor italiene: "Mai sunt de găsit trei dispăruţi"

Bilanţul avalanşei de pe gheţarul Marmolada, cel mai înalt vârf al Alpilor italieni, a crescut miercuri de la şapte la nouă morţi, după descoperirea altor două cadavre, anunţă autorităţile locale, relatează AFP, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 21:18

Bilanţul victimelor de pe gheţarul Marmolada creşte la nouă morţi. Anunţul autorităţilor italiene: "Mai sunt de găsit trei dispăruţi"

"Sunt nouă victime confirmate”, anunţă într-o confernţă de presă preşedintele provinciei autonome Trento, Maurizio Fugatti. ”Căutările au permis identificarea altor două cadavre, transportate în vale”, confirmă într-un mesaj postat pe Twitter preşedintele regiunii Veneţia, Luca Zaia. ”Mai sunt de găsit trei dipăruţi”, adaugă el. ”Facem tot ceea ce putem pentru a găsi persoanele căutate de familiile lor. Căutările continuă cu drone”, subliniază Maurizio Fugatti.

Autorităţile italiene, acuzate de familiile victimelor că au permis accesul la gheţar

Acest nou bilanţ este anunţat în contextul în care unele familii acuză autorităţile de faptul că au permis accesul la gheţar, în pofida unor condiţii de ascensiune în mod evident periculoase. Potrivit unor martori, drumeţii şi ghizii au alertat autorităţile în ultimele săptămâni cu privire la faptul că gheţarul este periculos, fragilizat de încăzirea globală şi de temperaturi record înregistrate anul acesta în Italia. Pe vârful Marmolada s-au înregistrat 10°C cu o zi înainte de tragedie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit unui raport întocmit de către Grupul Interguvernamental de Experţi în Evoluţia Climei (GIEC) şi publicat la 1 martie, topirea gheţarilor şi zăpezilor este una dintre cele zece ameninţri majore cauzate de modificările climatice, care perturbă ecosisteme şi ameninţă anumite infrastructuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bilanţul victimelor de pe gheţarul Marmolada creşte la nouă morţi. Anunţul autorităţilor italiene: "Mai sunt de găsit trei dispăruţi"