Bilanţul pandemiei de coronavirus a ajuns la 10 milioane de cazuri şi 500 de mii de decese în lume
10 milioane de infectaţi şi 500 de mii de decese. Pandemia de COVID-19 nu dă semne că încetineşte. Mai bine de un sfert dintre cazuri şi decese s-au înregistrat pe teritoriul american, unde s-au raportat creşteri în 36 din cele 50 de state. Şi în Europa, noi focare apar în fiecare zi. Marea Britanie ia în calcul închiderea oraşului Leicester după ce numărul de infectări a explodat în ultimele zile.
- 9500 de cazuri înregistrate în Florida în 24 de ore.
- 300 de persoane izolate în Elveţia după o petrecere.
Noaptea trecută una dintre petrecerile ilegale organizate în apropiere de Londra s-a încheiat cu poliția. Suspectul ar fi un român de 33 de ani. La fel şi cei doi bărbaţi care i-au căzut victime. Astfel de acte de violenţă s-au tot repetat în ultima săptămână. La fel şi petrecerile ilegale cu prea multă băutură şi prea puţin respect pentru regulile sanitare.
Pe tot continentul, precauţia rămâne cuvântul de ordine. Noi focare izbucnesc zilnic.
300 de oameni au fost izolaţi în Elveţia după o petrecere într-un club de noapte, iar în Serbia patru politicieni, inclusiv ministrul Apărării, abia revenit din Rusia au fost testaţi pozitiv.
Cehia a înregistrat cel mai mare număr de infectări din ultimele 2 luni, 168. Îngrijorare e și în Germania.
Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Trebuie să privim totul ca pe o responsabilitate comună. Fiecare dintre noi are soarta comună în mâinile lui prin respectarea regulilor: distanţare minimă, măşti de protecţie în spaţii publice şi spălatul mâinilor.
Peste Ocean, virusul se extinde galopant. De la o zi la alta se înregistrează noi recorduri. Cu 9 mii 500 de infectări în 24 de ore, Florida a închis barurile după modelul aplicat ieri de Texas. Îngrijorător este că mare parte dintre infectaţi au sub 35 de ani.
Ron DeSantis, guvernator Florida: Se fac testări masive. Evident acesta este doar unul dintre motivele pentru care vedem mai multe cazuri pozitive în rândul populaţiei tinere asimptomatice, pentru că atunci când nu ai simptome nu îţi faci test.
Peste 2,5 milioane de oameni au fost testaţi în Statele Unite. Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor crede că numărul real ar fi de până la 24 de ori mai mare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰