Antena Meniu Search
x

Video Bilanţul exploziei din Paris: 4 oameni în stare gravă, 37 de răniţi şi 2 dispăruţi. Deflagraţia ar fi fost declanşată de o scurgere de gaze

Momente de panică pe străzile din Paris! O explozie uriaşă, urmată de un incendiu, a provocat prăbuşirea parţială a unei clădiri şi a dus la rănirea a zeci de persoane. 37 de persoane au ajuns la spital, dintre care patru se află în stare gravă, spun autorităţile. Alte două sunt date dispărute şi căutate sub ruine. La faţa locului au acţionat peste 270 de pompieri şi 70 de autospeciale, desfăşurându-se o impresionantă mobilizare de forţe. Primele informaţii spun că deflagraţia ar fi fost cauzată de o scurgere de gaze, însă autorităţile nu au confirmat momentan afirmaţiile.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 08:33

Vezi și

Cu puţin timp înainte de ora 17:00, o explozie puternică a zguduit arondismentul 5 al Parisului, cauzând un incendiu de proporţii. Faţada Academiei Americane din Paris, o şcoală privată de modă şi design, s-a prăbuşit, iar flăcările au cuprins şi alte clădiri învecinate. Imaginile publicate de martori arată cum coloane de fum gros se ridică deasupra districtului şi cum strada este aproape complet blocată de dărâmături. 

Martor: S-a auzit un zgomot puternic şi casa a început să se zguduie. Ne gândeam la ce s-ar fi putut întâmpla, credeam că e vreo furtună, dar nu a fost asta. Am aflat după că a fost lângă noi. E oribil. 

Cel puţin 37 de persoane au fost rănite, dintre care patru se află la spital în stare gravă

Alte două persoane sunt încă de negăsit. 

Pe acelaşi subiect

Laurent Nunez, seful poliţiei din Paris: Având în vedere că suntem foarte precauţi cu privire la cauza exploziei care a dus la acest incendiu, am trimis la faţa locului 270 de pompieri din cadrul Departamentului din Paris, dar şi 70 de autospeciale.

În efortul de căutare au fost implicaţi şi câini de luat urma, iar imobilele din împrejur au fost evacuate. Într-o braserie din apropiere, mai mulţi medici şi pompieri au oferit îngrijiri medicale celor afectaţi de deflagraţie. 

Autorităţile au declarat că este mult prea devreme să stabilească ce a cauzat explozia, însă primarul districtului a spus că ar fi vorba de o scurgere de gaze. Inclusiv martorii au sesizat un miros de gaz cu puţin timp înaintea dezastrului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Bilanţul exploziei din Paris: 4 oameni în stare gravă, 37 de răniţi şi 2 dispăruţi. Deflagraţia ar fi fost declanşată de o scurgere de gaze