Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bilanţul operaţiunii din Kursk, la 6 zile după ce ucrainenii au intrat în Rusia. Semnul că Putin şi-a pierdut răbdarea: ordinul direct dat generalilor

Război în Ucraina. Putin nu-şi mai poate stăpâni nervii, la o săptămână după ce trupele ucrainene au intrat în teritoriul rus. Vrea rezultate si a trimis trupe suplimentare în zonă. Mii de oameni au fost evacuaţi în Kursk şi regiunea Belgorod din cauza luptelor. Între timp, un incendiu a izbucnit lângă centrala Zaporojie, iar ruşii şi ucrainenii se acuză reciproc  că ar putea provoca un incident nuclear.

de Redactia Observator

la 12.08.2024 , 20:52

În Kursk, sirenele de avertizare sună zi şi noapte. În şase zile, trupele ucrainene au ocupat 28 de localităţi şi au avansat 12 kilometri în teritoriul rus. Peste 120.000 de oameni au fost evacuaţi. 54 de regiuni ruse s-au oferit să primească refugiaţii, iar altele au trimis ajutoare de urgenţă. În total, 12 civili au murit şi 120 au fost răniţi în Kursk. Putin l-a convocat pe guvernator la o discuţie.

Ucrainenii au pătruns inclusiv în regiunea Belgorod

"Gradul de pătrundere pe teritoriul regiunii Kursk este de 12 kilometri, lăţimea frontului este de 40 de kilometri", a declarat guvernatorul regiunii Kursk. "Ascultă, oficialii de la Apărare ne vor informa în privinţa gradului de pătrundere şi a lăţimii. Spune-ne despre situaţia socio-economică şi raportează despre ajutoarele oferite oamenilor", a replicat imediat Vladimir Putin. Furia preşedintelui rus e provocată de lipsa rezultatelor, deşi au fost trimise întăriri în zonă. Ucrainenii au pătruns inclusiv în regiunea Belgorod. Iar pe reţelele de socializare circulă clipuri cu zeci de soldaţi ruşi capturaţi, în genunchi sau cu ochii acoperiţi.

Vezi și

În satele ocupate, ucrainenii dau jos steagurile ruse şi le înlocuisc cu cele ucrainene. "Se pare că inamicul urmărește să-și îmbunătățească pozițiile de negociere pentru viitor. Să alungăm duşmanul de pe teritoriul nostru", a declarat Vladimir Putin. Volodimir Zelenski spune că ruşii au lansat 2.000 de atacuri în cursul verii din Kursk. "Documentăm toate locațiile din care armata rusă lansează atacuri aeriene, inclusiv regiunea Belgorod, regiunea Kursk", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. În Ucraina, un incendiu a izbucnit lângă centrala Zaporojie, iar Rusia şi Ucraina se acuză reciproc că ar fi la originea atacului. Agenţia Internaţională pentru energie nucleară spune că nu există riscul de contaminare.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Bilanţul operaţiunii din Kursk, la 6 zile după ce ucrainenii au intrat în Rusia. Semnul că Putin şi-a pierdut răbdarea: ordinul direct dat generalilor