Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bombardament rusesc în Liov, un oraş aflat la peste 1.000 km de linia frontului. Şapte morţi, printre care 3 copii şi 38 de răniţi în urma atacului

Război în Ucraina. Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 23 au fost rănite în noaptea de marţi spre miercuri în lovituri ruse asupra oraşului Liov, oraş important în vestul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Maksim Kozitski, informează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 10:46

Bombardament rusesc într-un oraş aflat la peste 1.000 km de linia frontului. Doi morţi şi 23 de răniţi, printre care 5 copii, în urma atacului
- Profimedia - imagine ilustrativă

UPDATE: Bilanţul bombardamentului din Liov a crescut la 7 morţi şi 38 de răniţi. Trei dintre cei şapte morţi sunt copii.

Cinci dintre răniţi sunt copii şi mai multe imobile rezidenţiale au fost avariate în aceste lovituri, a precizat Kozitski pe Telegram. Persoanele decedate sunt o infirmieră de 50 de ani şi un bărbat care încă nu a fost identificat, a precizat primarul oraşului, Andrii Sadovii.

Şi Krivoi Rog, oraşul natal al lui Zelenski, a fost bombardat

Articolul continuă după reclamă

Oraşul Liov, situat la peste 1.000 de kilometri de linia frontului, a fost până acum ferit de război. Infrastructurile energetice ale regiunii au fost însă avariate de mai multe ori, iar oraşul a fost vizat în mai multe reprize de lovituri sângeroase cu drone şi rachete. 

Pe acelaşi subiect

Atacul a vizat centrul istoric al orașului Liov, distrugând peste 50 de clădiri, printre care se numără școli, case și clinici, transmite Reuters. Primarul orașului a fost văzut inspectând daunele, deplasându-se printre ruinele clădirilor distruse într-un videoclip postat pe Telegram.

Liov, situat aproape de granița cu Polonia, țară membră NATO, a fost rareori ținta unor atacuri de asemenea amploare. Proximitatea față de granița NATO ridică îngrijorări serioase cu privire la potențiala escaladare a conflictului dincolo de granițele Ucrainei. Ca răspuns, Polonia a luat măsuri imediate de precauție. Pentru a treia oară în ultima săptămână, autoritățile poloneze au trimis avioane să patruleze.

De asemenea, atacurile ruse din timpul nopţii au făcut cel puţin cinci răniţi la Krivoi Rog, în centrul Ucrainei, a anunţat pe Telegram guvernatorul regional Serghei Lisak.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Bombardament rusesc în Liov, un oraş aflat la peste 1.000 km de linia frontului. Şapte morţi, printre care 3 copii şi 38 de răniţi în urma atacului