Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iranul ar urma să livreze iminent Rusiei rachete balistice. Ar fi o evoluție îngrijorătoare în război

Război în Ucraina. Oficialii europeni se așteaptă ca Iranul să livreze iminent Rusiei rachete balistice. Mutarea ar putea determina un răspuns rapid din partea aliaților Ucrainei, au declarat pentru Bloomberg surse aflate la curent cu situaţia.

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 18:42

Iranul ar urma să livreze iminent Rusiei rachete balistice. Ar fi o evoluție îngrijorătoare în război
Iranul ar urma să livreze iminent Rusiei rachete balistice. Ar fi o evoluție îngrijorătoare în război - Profimedia

Iranul a furnizat până în prezent Rusiei sute de drone pentru războiul din Ucraina, dar potențialul transfer al unor rachete balistice ar marca o evoluție îngrijorătoare în acest conflict, spun sursele citate de Bloomberg. 

Sursele care au vorbit sub protecţia anonimatului au refuzat să ofere estimări despre tipul sau cantitatea rachetelor livrate sau detalii despre când ar putea ajunge armamentul în Rusia.

Cu toate astea, unul dintre oficiali a spus că transportul ar putea începe în câteva zile. Rachetele balistice zboară mult mai repede decât rachetele de croazieră sau dronele și pot transporta focoase mai mari.

Articolul continuă după reclamă

SUA și alți aliați NATO au avertizat în mod repetat Teheranul împotriva unei astfel de mișcări și continuă eforturile diplomatice pentru a preveni acest lucru.

Pe acelaşi subiect

Consiliul Național de Securitate al SUA, Ministerul de Externe al Iranului și misiunea sa la ONU nu au răspuns întrebărilor.

După ce Bloomberg a publicat dezvăluirea pe 2 septembrie, trei oficiali americani au declarat pe 3 septembrie sub protecția anonimatului, pentru Reuters, că în această toamnă, este de așteptat ca Pentagonul să anunțe includerea rachetelor JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missiles) într-un pachet de ajutor militar pentru Armata Ucraineană. Cei trei au atras atenția că o decizie finală nu a fost luată.

Publicația Politico a scris, în urmă cu trei săptămâni, că administrația Biden "este deschisă" în legătură cu aprobarea acestor livrări.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri externe » Iranul ar urma să livreze iminent Rusiei rachete balistice. Ar fi o evoluție îngrijorătoare în război