Antena Meniu Search
x

BILANȚ TRAGIC: Zeci de morți în urma ATACULUI de la Manila. Au apărut PRIMELE IMAGINI de la locul tragediei (VIDEO)

Un atac armat a avut loc, joi noapte, în Resorts World Manila, un hotel-cazinou din Manila, organizaţia Statul islamic revendicând acest atentat.

Update 2 iunie, ora 12:00 Poliţia din Filipine a anunţat vineri că în prezent caută o “persoană de interes”. Şeful poliţiei din districtul de sud al Manilei, Tomas Apolinario, a spus că persoana căutată este încă în viaţă şi ar fi cetăţean filipinez, scrie News.ro

Update 2 iunie, ora 09:05 Bilanţul atacului de la Manila a crescut la 36 de morţi. Peste 50 de oameni sunt internaţi la spital cu intoxicaţii cu fum, dar şi cu fracturi.

Update 2 iunie, ora 08:00 Bărbatul care a intrat înarmat în cazinoul din Manila era probabil străin, potrivit oficialităţilor. Atacul nu este unul terorist, spun aceleaşi surse.

"Pare alb, vorbește engleză, este corpolent și este alb, deci este probabil un străin", le-a declarat jurnaliștilor șeful poliției din Manila, Oscar Albayalde.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al președinției filipineze a declarat că atacul comis într-un cazinou din Manila nu este un act terorist, potrivit Agerpres.

"Situația deosebită din Manila nu are legătură cu un atac terorist", a spus Ernesto Abella.

Update 2 iunie, ora 07:00: Un număr de 34 de cadavre au fost găsite în cazinoul din Manila, după ce un bărbat înarmat a tras focuri de armă în televizoare şi a dat foc meselor de joc. 

Potrivit ultimelor informaţii, majoritatea deceselor ar fi fost provocate de intoxicarea cu fum. Poliţia filipineză a anunţat şi că individul care a deschis focul în complexul hotelier a fost împuşcat.

Update ora 23:00 - Angajaţi ai complexului din Manila au declarat că au văzut cel puţin doi bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în negru, care aveau asupra lor arme automate, potrivit unui martor citat de CNN.

"Am vorbit cu unii angajaţi şi mulţi au spus că au văzut cel puţin doi bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în negru, care aveau asupra lor arme automate. Unul dintre ei avea asupra lui o sticlă. Unul dintre angajaţi mi-a spus că suspectul a turnat conţinutul sticlei pe mese şi le-a dat foc", a declarat Jay Dones.

Update ora 21:40 - Russia Today scrie că ISIS a revendicat atacul de la Resorts World Manila.

Update ora 21:35 - Presa locală anunţă mai mulţi răniţi.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Resorts World Manila anunţă închiderea complexului "după ce bărbaţi neidentificaţi au tras mai multe focuri de armă".

Update ora 21:30 - Primele imagini cu exploziile produse în coplexul din Newsport City au apărut deja pe reţelele de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Focuri de armă şi explozii s-au auzit, joi, în Resorts World Manila, un hotel-cazinou din Manila (Filipine), relatează CNN.

Potrivit sursei citate, un bărbat ce purta o mască se află la etajul doi al unui hotel şi a tras focuri de armă în direcţia turiştilor. Angajaţii hotelului au fugit de la locul incidentului.

Echipaje de poliţie, pompieri şi de tip SWAT au fost observate în zonă.

Filipinele se confruntă cu incidente teroriste, mai ales pe Insula Mindanao (sud). În oraşul Marawi de pe această insulă, forţele guvernamentale luptă împotriva unor militanţi din cadrul grupării Statul islamic pentru a prelua controlul asupra localităţii.

Bătălia de la Marawi, un oraş cu populaţie majoritar musulmană a condus la evacuarea a aproximativ 70.000 de locuitori şi s-a soldat cu 143 de morţi. Acest asediu a început săptămâna trecută, la începutul ramadanului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » BILANȚ TRAGIC: Zeci de morți în urma ATACULUI de la Manila. Au apărut PRIMELE IMAGINI de la locul tragediei (VIDEO)