Antena Meniu Search
x

Atmosferă de rămas bun în Marea Britanie, după Brexit

În doar câteva ore Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană. Este prima dată în istorie când blocul comunitar pierde un membru. Evenimentul a scos în stradă sute de oameni. Aseară, britanicii pro-europeni au fluturat steaguri ale Uniunii în faţa Parlamentului de la Londra.

de Redactia Observator

la 31.01.2020, 15:50

Vezi și

În doar câteva ore Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană. Este prima dată în istorie când blocul comunitar pierde un membru. Evenimentul a scos în stradă sute de oameni. Aseară, britanicii pro-europeni au fluturat steaguri ale Uniunii în faţa Parlamentului de la Londra. Atmosferă de rămas-bun a fost şi la Bruxelles. Cele mai importante locuri turistice au fost decorate cu steagurile Regatului Unit, iar seara, mai multe clădiri au fost luminate în roşu, alb şi albastru.

O adevărată petrecere de rămas bun s-a încins în faţa Parlamentului din Londra. Zeci de oameni au ignorat ploaia şi frigul de afară ca să-şi ia rămas bun de la Uniunea Europeană. 47 de ani de istorie comună se încheie la noapte.

La noapte, petrecerea se anunţă şi mai animată. 15 mii de oameni au răspuns invitaţiei lansate de Nigel Farage, cel mai vehement susţinător al Brexitului. Ca să îi mobilizeze pe petrecăreţi, fostul europarlamentar a promis muzică, băutură gratuită şi artificii. Ambianţa va fi însă mult mai liniştită. Primarul Londrei a schimbat forţat programul ceremoniilor după ce a interzis atât alocoolul cât şi artificiile.

O petrecere de rămas-bun a avut loc şi la Bruxelles în faţa Parlamentului European. Principalele atracţii turistice din capitala Europei au fost decorate cu steagul britanic, iar după lăsarea întunericului, mai multe clădiri au fost luminate în roşu, alb, albastru.

Puţine lucruri se vor schimb anul acesta cât Marea Britanie se va afla într-o perioadă de tranziţie. În tot acest timp, Regatul Unit se va supune regulilor blocului comunitar. Iar libera circulaţie va fi păstrată până la finalul anului 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Atmosferă de rămas bun în Marea Britanie, după Brexit