Antena Meniu Search
x

Brexit fără un acord, respins de Parlamentul britanic

Parlamentarii britanici au respins posiblitatea unui Brexit fără un acord, sau o înţelegere, cu 312 voturi pentru şi 302 împotrivă.

Parlamentarii britanici au respins posiblitatea unui Brexit fără un acord, sau o înţelegere, cu 312 voturi pentru şi 302 împotrivă.

Rezultatul deschide calea pentru votul de mâine, cu privire la oportunitatea întârzierii procesului de ieşire din UE după termenul limită de 29 martie.

Parlamentarii au sprijinit o versiune modificată a propunerii primului-ministru Theresa May, care  respinge posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord de retragere.

Totuşi, în absența unei înțelegeri, Marea Britanie s-ar putea retrage din UE pe 29 martie.

Pe acelaşi subiect

Parlamentul britanic respinge şi o propunere de întârziere a Brexit-ului, în caz de ieşire fără un acord

Deputații britanici au respins amendamentul prin care se încearca amânarea Brexit-ului până pe 22 mai, care prevedea pregătiri în caz de ieşire din UE fără un acord.

În timp ce parlamentarii britanici au aprobat un amendament care respinge în orice moment, în orice circumstanțe, un brexit fără un acord, acest vot nu are un caracter obligatoriu.

Dacă nu se poate ajunge la un acord înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, pe 29 martie, poate avea loc şi un Brexit fără un acord, în cazul în care UE nu va accepta o cerere de extindere a articolului 50, informează cnn.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Brexit fără un acord, respins de Parlamentul britanic