Video

Britanicii au sărbătorit "Ziua Libertăţii" mai ceva ca Revelionul. După 480 de zile de carantină, au putut dansa şi cânta fără restricţii

De Redactia Observator.
Publicat: 19.07.2021, 21:56.
Actualizat: 19.07.2021, 21:56

A venit "Ziua Libertăţii" în Anglia. Oamenii au stat ore întregi la cozi în faţa cluburilor de noapte şi au numărat secundele până la deschiderea de la miezul nopţii, la fel ca la Revelion. Masca de protecţie şi distanţarea nu mai sunt obligatorii.

Petreceri uriaşe cu şampanie şi confeti. Aşa au sărbătorit englezii, în miez de noapte, eliberarea din cea mai dură carantină de după cel de Al Doilea Război Mondial. Nu a contat nici că luni e zi de lucru, în cluburi nu aveai loc să arunci un ac. Pentru prima data în 480 de zile, au putut dansa şi cânta fără nicio restricţie.

De la miezul nopţii, masca nu mai este obligatorie, nu mai exista o limită a numărului de persoane care să poată sta împreună în interior sau în aer liber, de distanţarea fizică trebuie să ţină cont doar persoanele infectate şi cele contact direct, stadioanele, sălile de spectacol, puburile şi cluburile de noapte pot funcţiona la capacitate maximă.

''După ce am muncit de acasă atâta timp. Va fi minunat. Îmi este teamă că ne vom întoarce la carantină după asta. Aşa că ne vom distra cât de mult putem.''

Citește și:

Relaxarea vine însă în plină val pandemic. Aşa că azi dimineaţă, la metrou, mulţi englezi au coboroât tot cu mâştile de protecţie pe faţă.

''Cred că ne-am grăbit un pic. Cred că o redeschiderea prematură este un lucru greşit.''

Mai mulţi oameni de ştiinţă, medici şi angajaţi din sectorul sanitar, au catalogat redeschiderea o ameninţare pentru întregul mapamond şi au semnat o petiţie prin care cereau amânarea ridicării restricţiilor.

Nadhim Zahawi, ministru pentru vaccinare: Acest virus este extrem de infecţios. Aşa că trebuie să avem grijă în continuare, să rămânem vigilenţi.

Boris Johnson a intrat în izolare

Alţii au numit Ziua Relaxării drept Ziua Haosului, după ce ministrul Sănătăţii a fost confirmat cu coronavirus, iar premierul Boris Johnson a fost obligat să intre în carantină după valul de presiuni de pe reţelele sociale.

Boris Johnson, premier Marea Britanie: Mă voi autoizola până la 26 iulie, luni, 26 iulie. Ştiu că e frustrant pentru toată lumea, dar rog pe toată lumea să facă la fel. (dacă intră în contact cu persoane infectate)

67 din populaţia adultă a fost vaccinată cu cel puţin o doză în Marea Britanie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.